עזרה והדרכה לכל דורש. יתרון לאנשים עם ניסיון.

מתאים גם לסטודנטים אפשרות לעבודה 4 או 5 ימים בשבוע.
פלוס בונוסים שווים!
בכדי לעבוד בעבודה מהבית,
אלה הם התכונות שתצטרך:
*התמדה, *לעבוד לבד בלי בוס על הראש, *אהבה לשיחות טלפון ארוכות, התחייבות לעבודה לפחות שנה, מלבד מקרים חריגים!

שאלות ותשובות:
ש: אני בן 68 עם ניסיון בסקרים בעבר מדלת לדלת,
האם יתאים לי עבודה מהבית ?
ת: כן! בהחלט! אנחנו דורשים לפחות 7 שעות 5 ימים בשבוע!
ש: אני אמא ל-5 ילדים, רובם בבתי-ספר, חוץ מהתינוק בן 3 חודשים.
יש לי ניסיון בעבר בסקרים בטלפון. האם אפשר לעבוד 4 שעות כל יום 6 ימים בשבוע?
ת: מצטערים לא, אנחנו דורשים לפחות 7 שעות ביום.
ש: אני בן 23, סטודנט, אין לי ניסיון בסקרים, אך אני מוכן לעבוד הרבה שעות ביום עבודה מהבית, בערך 8 שעות אפילו יותר, אבל רק 4 ימים בשבוע, האם זה אפשרי?
ת: כן, אפשרי בהחלט, בתנאי שתתן התחייבות בכתב שתעבוד שנה שלמה.
ש: אני בן 17, עם ניסיון בסקרים, מדלת אל דלת, בחופשים בלבד, מוכן לעבוד הרבה שעות, עבודה מהבית, מינימום 8 שעות ביום, 5 ימים בשבוע.
ת: כן בהחלט, עם הסכמה בכתב מההורים.
ש: אני בת 16, עם ניסיון בסקרים דלת אל דלת, בחופש הגדול, האם אני יכולה לעשות עבודה זו במקום מעבודה מהבית, דלת אל דלת?
ת: לא! בפירוש, זוהי עבודה מהבית בלבד!
ש: אני בן 11, עם ניסיון רב בעבודה מהבית בחופשים, אין לי ניסיון בסקרים, האם אני אקבל הדרכה? מוכן לעבוד 8 שעות ביום, יש לי תנאים טובים בבית לעבודה מהבית, חדר גדול משלי, עם כל הציוד, הורי מוכנים לחתום לחודש ימים!
ת: כן, אם הוריך מוכנים לחתום לחודש ימים.
ש: אני אמא צעירה לשני ילדים קטנים, שניהם במסגרות כל היום, ובנוסף יש לי עזרה מההורים שלי ושל בעלי כל השבוע, מוכנה לעבוד 5 ימים בשבוע 7 שעות ביום, אני דוברת 4 שפות שוטף עברית, אנגלית, צרפתית, ספרדית.
מה תהיה המשכורת שלי בממוצע?
ת: בממוצע 5,000₪-6,000₪ לחודש
אם תעבדי יותר שעות, כמו 8 עד 9 שעות ביום, תגיעי למשכורת גבוהה, פלוס בונוסים שווים.
ש: אני בן 80, נכה, מתפקד מצויין! עבדתי במשרד ממשלתי הרבה שנים, ויצאתי לפנסיה, מאז לא מצאתי עבודה. מעוניין לעבוד 5 ימים בשבוע 7 שעות ביום, אבל עם הפסקה של שעה, לארוחת צהריים.
ת: כן זה אפשרי.
ש: אני בת 65, עם ניסיון בעבר בסקרים דלת אל דלת, וגם עבודה מהבית, אני דוברת 3 שפות שוטף, עברית, צרפתית, ואנגלית, מעוניינת לעבוד רק 7 חודשים בשנה, והסיבה היא, ששני ילדי נשואים וגרים בארה״ב, וכל שנה אני נוסעת אליהם לבקר למספר חודשים, האם זה אפשרי?
ת: כן זה אפשרי, בתנאי שתעבדי 5 ימים בשבוע, לפחות 7 שעות ביום.
ש: אני בת 17.5, לפני צבא, בעוד 6 חודשים מתגייסת לצה״ל, האם אפשר לעבוד רק 6 חודשים? מוכנה לעבוד 5 ימים בשבוע 7 שעות ביום.
דוברת 5 שפות שוטף, עברית, ערבית, צרפתית, אנגלית וגרמנית.
ת: כן בהחלט! בתנאי שתתחייבי ל-6 חודשים.
וחתימת ההורים.
ש: אני בת 41, דוברת 7 שפות, מוכנה לעבוד 5 ימים בשבוע 7 שעות ביום.
יודעת לעבוד על מחשבים, יש לי תפישה מהירה, ואני חרוצה, אבל אין לי ניסיון בעבודה מהבית, מה קורה ואני מבינה שעבודה מהבית לא תתאים לי אחרי חודש ימים?
ת: זה לא מתאים לך, יש צורך להתחייב לפחות ל-6 חודשים.
ש: אני בת 15, ומעוניינת לעבוד מהבית בחופש הגדול,
מוכנה לעבוד 5 ימים בשבוע 7 שעות ביום, דוברת עברית, ערבית, אנגלית וצרפתית.
ת: אפשרי בהחלט, עם חתימה של ההורים!
ש: אני אבא ל-3 ילדים כולם במסגרות ויש לי עזרה מההורים, דובר 4 שפות, מוכן לעבוד 7 שעות ביום 5 ימים בשבוע, כמה אני ארויח בחודש?
ת: בסביבות 7,000₪ פלוס בונוסים.
ש: אני בת 12, מעוניינת לעבוד בחופשים,
בעבר בחופשים עבדתי מדלת אל דלת 5 ימים בשבוע
6 שעות כל יום.
האם זה אפשרי לעבוד אצלכם אותו הדבר מעבודה מהבית? אני אוהבת לדבר בטלפון המון, ויש לי ביטחון וקול נעים ובוגר לגילי
ת: כן! בהחלט! יש צורך בחתימת ההורים!

ישנו תרגיל נחמד שתוכלו לערוך בעצמכם, אשר מדגים לנו עד כמה כסף הוא אחד מהנושאים הכי מעסיקים עבור כל אחד מאיתנו: נסו להאזין לשיחות עוברי אורח ברחוב, או לאלה היושבים בשולחן שעל ידכם במסעדה… אתם תגלו שהנושא הכי מדובר אצל כולנו הוא כסף: כלכלה נכונה במדינה, קידום שהתקבל בעבודה, טיול שחוסכים עבורו, שופינג, יוקר המחייה… כסף הוא אמצעי להכול, ואין פלא שהוא מעסיק אותנו כל כך הרבה.
אחד הנושאים ה'חמים' בתחום זה, הוא עבודה מהבית. לרוב נשמע על כך בהקשר טוב: "מצאתי עבודה עם שכר נחמד, והתנאים מעולים- אפשר אפילו לעבוד מהבית", "אני מחפש עבודה מהבית כי השעות שלי גמישות ומשתנות מדיי יום", "אם אני אמצא עבודה מהבית דרך המחשב, אוכל לטייל מסביב לעולם", "חבל שהבוס שלי לא מאשר שאעשה לפחות חלק מן העבודה דרך הבית"…

אך במבט מעמיק בנושא נגלה שעבודה כזו אינה רק בחירה, אלא הפכה להיות צורך והכרח שנלווה לעבודה 'הרגילה'. מי כיום יכול לפתוח עסק ולא לקדם אותו, בנוסף לפן הפיזי שלו, גם ברשתות? כיום כדי לקבל לקוחות או קהל יש צורך להעלות חלק מהתוכן לפחות לרשתות, כדי לייצר פרסום. אם בעבר פרופסור לפיתוח מוצרי טבע לעור היה פשוט מפתח מוצרים במעבדה שלו ומוכר אותם, כיום הוא צריך להעלות סרטוני הסבר משכנעים ל-טיקטוק למשל, ואפילו לעשות אתגרי טיקטוק כדי שיעקבו אחריו ויבחרו לקנות את המוצרים שלו. בלי כל זה הוא כאילו אינו קיים.
סטנדאפיסט שעורך הופעות ומצחיק את הקהל- בעבר הוא היה עורך את הסטנדאפ, ותולה מודעות ברחבי העיר לפני ההופעה כדי שיבואו, או מפרסם בטלוויזיה שכדאי להזמין כרטיסים לתאריך ספציפי. כיום הסטנדאפיסט מוכרח להיות בעל דף פעיל ברשתות, עם תכנים קצרים ומצחיקים מהופעותיו, כדי שהקהל יתחבר אליו ויבחר להגיע דווקא למופעים שלו.
עבודה מהבית כיום היא צורך בסיסי לכל עסק כמעט. אם דנים על עבודה מהבית כבר לא מדובר רק בתקווה לעבוד מהבית במקום ממקום העבודה, או סוג עבודה יותר קליל. מדובר גם בעבודה נלווית והכרחית להרבה סוגי עבודות אחרות שעד היום לא נזקקו לתוספת העבודה הזו. זאת אומרת שמדובר גם בעול להרבה מאוד מקומות עבודה, או בהוצאה כספית נוספת עבור אדם שיעבוד מהבית ויתחזק להם עמוד בפייסבוק למשל.

אם נחשוב על כך מכיוון נוסף, נשים לב שבעצם לכולנו נוספה עבודה צדדית מהבית גם אם ללא תגמול או משכורת, עבור פעילות סדירה ברשתות החברתיות- עבודה מהבית שכולנו מבצעים ללא שכר כלל. ולמה? חלקית מאהבה- זה מהנה עבור רבים מאיתנו, חלקית מהרצון לצבירת עוקבים בתקווה שתיווצר הכנסה כספית… וחלקית- כדי להיות קיימים. נכון, זה עצוב, אך זו המציאות בשטח. מעריכים אותנו כיום על פי מצבנו ברשת ומספר העוקבים שלנו. אנשים שזו לא העבודה שלהם מעלים תמונות מרוטשות ומציגים מציאות נפלאה ויפה, מבלי לקבל שכר עבור הפוטושופ וזמן העבודה, וכל זה כדי להיות קיימים ובאופן מושלם. ישנן נערות שעברו ניתוח אף רק כדי לצאת טוב בתמונות שלהן באינסטגרם… זו לא סתם עבודה מהבית, זו עבודה בהתנדבות מלאה, לעיתים ממכרת, ולעיתים מלווה בנזקים בדימוי העצמי או בכיס (מימון ניתוח אף למשל).

לסיכום- עבודה מהבית כיום היא לא רק פריבילגיה, אלא הכרח למקומות עבודה רבים. והיא אף מבוצעת על ידי רובינו מבלי לקבל עליה שכר כלל… אתם מכירים מישהו ללא איזכור כלשהו ברשת?
העבודה מהבית הגיעה לעולם, ומאז היא כאן ולא כדי לעזוב. כדאי שנלמד אותה ונחייה איתה בטוב.

עבודה מרחוק מתייחסת לתרגול של ביצוע עבודה מחוץ לסביבה משרדית מסורתית, בדרך כלל מהנוחות של הבית או מכל מקום אחר עם גישה לאינטרנט. בשנים האחרונות העבודה מרחוק תופסת אחיזה משמעותית ונהייתה פופולרית יותר ויותר, כאשר יותר ויותר חברות מאמצות את הרעיון ומאפשרות לעובדיהן לעבוד מהבית.

ישנן מספר סיבות למעבר הזה לעבודה מרחוק. ראשית, ההתקדמות בטכנולוגיה אפשרה לעובדים לבצע את המשימות שלהם מכל מקום ובכל זמן. עם השכיחות של אינטרנט מהיר ותוכנות מבוססות ענן, העובדים יכולים לגשת לכלי העבודה ולקבצים שלהם מכל מכשיר, מה שמאפשר להם לעבוד ביעילות ממקומות מרוחקים. שנית, עבודה מרחוק מציעה לוח זמנים עבודה גמיש יותר, המאפשרת לעובדים לאזן בין העבודה לבין חייהם האישיים. גמישות זו הוכחה כמועילה במיוחד לעובדים בעלי משפחות או למי שזקוק ללוח עבודה גמיש יותר מסיבות אישיות.

לעבודה מרחוק יש גם כמה יתרונות למעסיקים. על ידי מתן אפשרות לעובדים לעבוד מהבית, חברות יכולות לחסוך בשטחי משרדים, שירותים ועלויות תקורה אחרות. זה יכול להוות יתרון משמעותי לעסקים קטנים ובינוניים, שיכולים לנצל את החיסכון להשקעה בתחומי פעילות אחרים. בנוסף, עבודה מרחוק יכולה לעזור למעסיקים למשוך ולשמר כישרונות מובילים, מכיוון שהיא מעניקה לעובדים את החופש והגמישות שהם רוצים. זה יכול להיות מועיל במיוחד עבור חברות המבקשות למשוך ולשמר עובדים בתעשיות תחרותיות, שבהן יש ביקוש גבוה לכישרונות הטובים ביותר.

עם זאת, עבודה מרחוק מגיעה גם עם מערך אתגרים משלה. אחד האתגרים הגדולים ביותר הוא שמירה על תקשורת יעילה ושיתוף פעולה בין חברי צוות שעובדים ממקומות שונים. בסביבה משרדית מסורתית, לעובדים יש הזדמנות לתקשר פנים אל פנים, להחליף רעיונות ולשתף פעולה בפרויקטים. בסביבת עבודה מרוחקת, סוג זה של תקשורת ושיתוף פעולה הופך לקשה יותר, וחברות צריכות למצוא דרכים חדשות וחדשניות לשמור על תקשורת ושיתוף פעולה יעילים בין עובדים מרוחקים.

אתגר נוסף של עבודה מרחוק הוא פוטנציאל הבידוד והבדידות. עבודה מהבית יכולה להיות בודדה ומבודדת, במיוחד עבור עובדים שרגילים לעבוד בסביבה משרדית מסורתית. חברות צריכות למצוא דרכים להתמודד עם האתגר הזה, כמו לספק לעובדים מרוחקים הזדמנויות להתחבר עם עמיתיהם ולהשתתף בפעילויות גיבוש צוות. זה יכול להיות חשוב במיוחד עבור עובדים מרוחקים שהם חדשים בחברה ועדיין מתרגלים לעבוד בסביבה מרוחקת.

Tags :
Share This :