עד בית- ניתן להכיר כהוצאה 20%-25% מתשלום דמי ועד בית.

בעבודה מהבית ישנו (בכל סוגי העבודה מהבית בלי יוצא מן הכלל) פלונטר כלשהוא שיש בו שני למשל שילוב של מאכלים ייחודיים לאנשים עסוקים בסדר היום הרציף:

כי בין אם הארוחות שלכם הינם ארוחות מבושלות ובין אם אתם מאלו העובדים שמזמינים מבחוץ, בכל מקרה חשוב לדעת שהבחירה של המאכלים אותם אתם מכניסים אל הבית היא בעלת אפשרות להכניס מאכלים שהם עשויים לשפר את יכולות הריכוז והחשיבה שלכם, ויוכלו כמו כן לשדרג את כל הארוחות שלכם.

כי חשוב לדעת, מה שלא באמת הרבה יודעים, שהקשר בין היכולות הקוגניטיביות שלנו (כמו למשל זיכרון, וכן יכולת הריכוז וכדומה) לבין מה שאנחנו אוכלים הוא קשר חזק.

ובמאמר הבא על תזונה נוכונה לעבודה מהבית נרחיב על סוגי מאכלים אלו

ועל צורת שילוב היעילה שלהם בארוחות שלכם בעבודה מהבית

תזונה נכונה לעבודה מהבית חלק ג'

במאמרינו הקודמים בנושא התזונה נכונה לעבודה מהבית הבאנו טיפים לייעול שגרת התזונה שלכם בתור עובדים העוסקים בעבודה מהבית.

הבה ונמשיך:

הטיפ הבא הוא- מצאו דרכים חלופיות להתמודד עם לחץ.

כאמור כל אחד מכיר וידוע שלחץ הוא מרכיב הממלא כמעט את כל חיי היום יום שלנו, גם לחץ בפן אישי כמו שלום בית, וצרות בין חברים, גם ישנו את הפן של הסידורים כמו דוחות שעלייך להגיש, סידורים כמו רופא שיניים, ואל ההורים שבנינו יש את הסידורים והלחץ הקשורים לילדים כמו למשל לקחת ולאסוף מחוגים שונים, או לקחת ולאסוף מחברים שונים, לקנות לילד ספרי לימוד או מצרכים לחוג ולטיול וכן הלאה וכן הלאה.

לגשת אל ה האוכל כדי להרגיע את עצמנו זהו דבר בסיסי שטבוע בטבע האדם,

הבעיה היא רק שהצמדות והשלמה עם דפוס בעייתי שכזה של שימוש במזון להתמודדות עם הלחצים שלנו יכול להוביל ללא ספק לעלייה במשקל שלנו, להרגשה לא נעימה ומעיקה של חוסר אנרגיה ובכללי הרגשה של ריקנות וחוסר חיוניות, דפוס זה כמו כן יכול גם להפריע לשינה שלנו, ואפילו בהצמדות אליו בטווח הרחוק להחליש את המערכת החיסוני שלנו.

הבעיה היא גם שלחץ הוא גם מרכיב לא נפרד גם מחיי העבודה של כולנו, יש לחץ בסיום מטלות, לחץ של עמידה בזמנים, ואפילו אם אתם עובדים מהבית והבוס לא מציץ עליכם בזווית העין מהחדר ליד עדיין הרבה מהבוסים דורשים להתעדכן בהתקדמות העובד שלהם מי על בסיס יומי ומי לא על ביס יומי ועניין זה של ההתחייבות למידה בהספקים או בלוחות זמנים יכול וכנראה יגרום לכם לחץ, מה שיוצא מהסלט הזה הוא לחת ששל העובד בעבודה מהבית בשילוב של זמינות נוחה ובעייתית של כל האוכל המפנק הנמצא רק במרחק של הליכה אל המקרר או המזווה הביתי, בתור אכילה רגשית שנועדה להרגיע ולו לזמן הקרוב את החלץ הזה.

טוב זוהי בעיה, מהו הפיתרון?

הפיתרון הוא שוב כאומר לאמץ לעצמנו שגרת חיים בריאה שבטווח הארוך אחרי שארנו נתרגל אליה תיטיב לנו לאורך זמן.

תוך כדי הקפדה מחמירה על לוח הזמנים של אכילה שלנו מתוך סדר ולוח זמנים, הרגל בריא זה יכול לעזור לנו אחרי שאנו נקפיד עליו לזהות מתי אנחנו נמשכים למטבח לא מתוך רעב, אלא בגלל רגשות. כלי זה יכול להביא אותנו אל מודעות, מודעות זו יכולה לאפשר לכנו לבנות דרכים אחרות להתמודד.

טפי הבא הוא- להחזיק בבית שלכם יותר מזונות בריאים.

ההבנה הקריטית ליישום טפי זה היא שקל יותר לוותר על מזונות פחות בריאים במהלך הקניות מאשר כשהם כבר בתוך הבית, זאת אומרת שבמקום לעשות את הבחירה את כביכול מלחמה פנימית אצלכם בתוך הראש מה לאכול יכולה להיעשות בשתי אפשרויות או פעם אחת בלבד כשאתם בתוך הסופר מרקט או אם הכנסתם את כל המזונות הלא בריאים אל תוך הבית שלכם כל פעם מחדש לבחור ולהחליט מה לאכול ולהתגבר ולבחור באפשרות הבריאה יותר

כי אם בחרתם להכניס אל הבית מזון בריא ואתם רוב היום בבית עם המזון הזה, סביר להניח שגם תאכלו אותו. ואם רוצים מחשבה מנחמת בנושא אפשר להתנחם בזה שבמקומות עבודה הרבה פעמים אם רוצים לפנק את העובדים שלהם אז לפעמים יהיה לעובדים שם יותר “פיתויים” זמינים מאשר שיהיה לאותם עובדים בעבודה מהבית (בלי לדבר בכלל על התופעה שאם יש לעובד יום הולדת או כל סיבה למסיבה אחרת, הוא מביא אל המשרד את אותו שוקולד מחו”ל ואת העוגה המפורסמת שפשוט מונחים שם).

וכמו הרבה צעדים ויישומים שהבאנו כבר זהו צעד שאחרי שהמודעות שלנו תפתח אליו הרגל זה ישתרש אצלנו ורק נרוויח ממנו טוב בטווח הרחוק

תזונה נכונה לעבודה מהבית חלק ב'

במאמר הקודם התחלנו לעסוק בנושא של תזונה לעובד העוסק בעבודה מהבית, והבאנו את הטיפ הראשון העוסק בחשיבותה של אורחת בוקר ובתכנון מתוך מודעות לפינוי זמן להכנתה בסדר יום השוטף של עבודה מהבית, כעת נמשיך לשאר הטיפים

הטיפ הבא הוא כלל חשוב- לא לאכול בזמן שאתם עובדים!

והסיבה היא לדעתי די מובנת מאליה, מכיוון שזה מפתה לנשנש משהו בזמן שאתם מקלידים לכם, או מקשיבים לשיחת ועידה, או לצורך העניין מגיבים להודעות מייל, אבל עדיף לכם בצורה חד משמעית לקטוע הרגל זה ולקבור אותו אחת ולתמיד.

מחקר שנערך בשנת 2020, מצא כי אכילה מוסחת משפיעה על עיבוד הטעם, ומגבירה את הרגישות לאכילת יתר .

כמו כן מומחים של קופת חולים כללית כתבו מאמר בהרחבה, על במחקר שנערך באנגליה, שבו נמצא שאכילת ארוחת צהריים מול המחשב גורמת לאכילה משמעותית יותר לאחר מכן. ובמחקר הזה מתוך המשתתפים שאכלו את ארוחת הצהריים בזמן משחק מחשב, אכלו כחצי שעה לאחר מכן יותר עוגיות בהשוואה למשתתפים שאכלו את ארוחת הצהריים שלהם ללא הסחות דעת, יוצא שההפעה של פעולה זו של אכילה אל מול מסך חזקה כל כך שהיא כביכול גורמת לכם לפחות שובע מהארוחת צהרים עצמה ולאכילה מיותרת לאחר מכן, והחוקרים משערים כי הסחות דעת כמו משחק במחשב משפיעות על האוכל במובן של זיכרון הארוחה – מושג זה של "זיכרון הארוחה" מתייחס אל זיכרון מעורפל של ארוחת הצהריים, כביכול אירוע שהם כן היו בו וחוו אותו אך ללא בהירות וזיכרון חד וחתוך של טעם מרקם ריח או צבעים, ולכן אותם משתתפים במחקר ההוא באנגליה הרגישו פחות מלאים, בניגוד אל קבוצה שלא אכלה מול המחשב, אלא אכלה ארוחת צהרים בצורה מסורתית- אדם, צלחת כיסא שולחן וזהו.

והחוקרים משערים שמאותה סיבה ממש מחקרים שונים שנעשו בעבר עולה כי הסחות דעת גורמות לאנשים לאכול כמויות גדולות יותר של מזון, מה שעלול להוביל להשמנת יתר.

ולכן כל מי שקורא את המחקרים הללו (שיש לציין שאמנם הבאתי שתי מחקרים בלבד, אבל הם שתי מחקרים מתוך עשרות אם לא מאות מחקרים שנעשו בתחום הזה, ומסקנת החוקרים בתחום הזה היא לא שנויה במחלוקת אלא מוסכמת מקיר אל קיר בעולם המדע!)

ומה עושים?

פשוט היצמדו ללוח זמנים מוגדר שיצרתם לעצמכם, לפני שאתם מתחילים לאכול פשוט לחצו על לחצן ההשהיה בעבודה, ואם אפשר מומלץ ועדיף גם על הטלפון, או הטלוויזיה או כל הסחות אחרות הזמינות לכם בחלל בו אתם בחרתם לאכול את הארוחה שלכם בזמן שאתם נהנים מהארוחות שלכם. יכול מאוד להיות שבהתחלה של יישום טיפ זה זה ירגיש לכם קצת מוזר ולא שגרתי, אבל פשוט אכילה ללא ריבוי משימות יכולה לעזור לכם לאכול בצורה יותר מודעת, ואכילה מודעת היא אכילה שיותר מדויקת לכם, ופחות יסכוי שבאכליה מודעת תצרכו אל קרבכם מעבר לכמות שהגוף שלכם באמת זקוק לה,

הטיפ הבא הוא: העדיפו מזון מלא!

Tags :
Share This :