שוק ההון, מטבעות ורטואליות, נדלן, נכסים דיגיטליים, עבודה מהבית וחופש כלכלי. אלו רוב המושגים שרוב האנשים מתעסקים בהם בשנים האחרונות, אין מישהו במדינה ובעולם שלא נכווה מהאינפילאציה והעלאת המחירים בשנים האחרונות ו אין מישהו שלא מחפש מקורות הכנסה צדדיות ואם כבר אז אוטומציה לכסף. אז מה ההבדל בין כול המושגים האלו? איך עושים כסף מכול תחום מהם? והאם באמת אם משקיעים בלמידת אחד מהם יכול להיות מקור מספיק להכנסה? ולהשתמש בו על תקן עבודה מההבית? אז בוא נחדד
נתחיל משוק ההון, אז יש את הבורסות. יש את הבורסה האמריקאית ואת הבורסה הישראלית. כמובן שיש עוד אבל זה מה מה שלרוב מעניין את הקהל הישראלי, ובכול בורסה נסחרות צמיות החברות והמחיר משתנה כול הזמן. עולה ויורד בהתאם להיצע ורכישה. ם אנשים רבים קונים מניה של חבברה מסוימת אז הביקוש עולה ועקב כך המחיר, אם הרבה אנשים מוכרים אז המחיר יורד וככה. אז בוא נתעמק יותר. איזה סוג משקיעים יש בשוק ההון וכמה באמת גסף עושים משקיעים?
אז סוגי ההשקעות מתחלקים להשקעות ארוכות שזה בעצם להשקיע בחברה מסויימת, או כמה חברות במקביל על מנת לחלק את הסיכונים על כמה חברות או שפשוט להשקיע בקרנות סל, קרן סל היא קרן המכילה בתוכה כמה חברות שונות ולפעמים משקיעים של טווח ארוך ממליצים ללכת על קרנות סל כי עצם העובדה שהיא מכילה מניות של כמה חברות זה טוב כי מחיר הקרן סל לא יהיה תלוי רק במניות של חברה אחת אלה של כמה חברות לכן יהיה יותר קשה שהיא תחווה ירידה משמעותית אלה אם יש שינות במגמה עולמית וכל הבורסה קורסת כמו בתקופת הקורונה.
סוג שני של משקיעים אלו המשקיעים של הווח קצר. קוראים להם גם טריידירים כי הם מסתמכים על כלים לניתוח טכני של גרף המניה והם מעושים את זה באופן יומי, כלומר לא קונים ושוכחית ואחרי כמה שנים בודקים כמו משקיעים של טווח ארוך אלה קונים ומוכרים באותו יום. קבוצה נוספת של משקיעים הם משקיעי סוינג, בהשקעות מסוג סוינג מגוונים מהכלים של ההשקעה לטווח ארוך וגם מזו של טווח קצר כי עסקאות מסוג סוינג יכולות להיות תול ימים שבעות או חודשים תלוי באסטרטגיה של המשקיע. בפועל הם משתמשים בכלים של טווח קצר או יומי כמו בדיקת קווי התגדות ותמיכה, נרות יפניות ועוד ועוד ומצד שני בודקים גם כלים של טווח ארוך כמו טרינד וכיוון מניה כול זה תלוי בטווח הימים של עסקת הסווינג. סוג נוסף של השקעות והוא נעשה לרוב תוך ימים, הכוונה רק בהשקעות קצרות טווח ולא של טווח ארוך כי זה לא הגיוני ותכף יהיה מובן לכם אחרי ההסבר וזה עסקאות שורט. מה קואה בעסקאות שורט?
נגיד ואתם טריידירים יומיים ואתם עוקבים אחרי התנהגוש של גרף מניה מסויימת ואחרי הניתוח טכני שלכם הבנתם שהיא הולכת לרדת במחיר. אז מה קורה במצב כזה? אפשר לפתוח עסקת שורט שזה בעצם להלוות מהברוקר את המניות במחיר הזה ולהחזיר מתי שרוצים ואז המשקיע מה עושה? הוא קונה במחיר מסוים בוא נגיד 10 דולר ונגיש שאכן הניתוח טכני שלו היה נכון וגרף המיה הלך לכיוון שהוא ציפה למטה והגיע למחיר של 5 דולר אז בום פה סוגרים עסקה. ומה שקורה זה שהטריידיר מחזיר לברוקר את המניות שלקח במחיר של 10
ועכשיו הוא מחזיר לו את אותה כמות מניות שלקח רק במחיר של 5 דולר וכך הטריידר מרויח את ההפרש.
אז לתכלס ולחלק המעניין כמה באמת עושים כסף? זה תלוי בתיק שלך. הרי הרווח יהיה אחזוז העליה מהסכום ההתחלתי ששם המשקיע, ולכן אם יהיה לכם סכום התחלתי גבוה ותלמדו את זה טוב טוב ותהלו את הסיכונים שלכם היטב אין סיבה שזה לא יהיה כמו מקור הכנסה עיקרי ולהתיחס לזה כאל עבודה מהבית.
במאמרים הקודמים דיברנו על המגמה ההולכת ומתרחבת, שבה עוד ועוד מקומות עבודה בוחרים להעסיק את העובדים מהבית, בעיקר בעידן של פוסט הקורונה. בהתאם לכך, יש צורך בעיצוב חלל עבודה מותאם ונוח- זה יכול להיות חדר של ממש, או פשוט ניצול נכון של חלל כלשהו בבית, שאותו מסבים לחלל עבודה על מנת לנצל את המקום.
במאמר זה ניתן טיפים נוספים לעיצוב נכון ומועיל של סביבת העבודה, שתאפשר לכל אחד, בכל תחום שהוא- לעבוד בצורה הנוחה והיעילה ביותר במסגרת המגבלות הקיימות בעבודה מהבית:
ראשית- כאמור, אין שום הכרח בחדר עבודה של ממש. כל אזור לא מנוצל בבית יכול להפוך לפינת עבודה שקטה, אבל מומלץ לתכנן הפרדה ויזואלית ואקוסטית: וילון, מחיצה ותיחום באמצעות צביעת קיר בפינת העבודה. אם המקום צר במיוחד, השתמשו במדפים צפים ובשולחן מתקפל לקיר כדי לחסוך מקום. אפשר ליצור גם פינת עבודה זמנית שאפשר להזיז בהתאם לצורך.
שנית, שמירה על סדר בחלל הינה קריטית לצורך עבודה יעילה, והסחות דעת שגורמות ל"בלאגן בראש". מכיוון שלרוב בחדר העבודה אין דייר-קבע, הוא מועד לפורענות כמחסן עמוס קלסרים, מסמכים וכל חפץ מיותר אחר שאנחנו לא רוצים לפגוש לעולם. רצוי להחליט מה נשאר, ואז לאחסן אותו – בארון, בשידה או בספרייה – ומכל השאר פשוט להיפטר. חדר עמוס מקשה על הריכוז, וארגון נכון הוא השלב הראשון ביצירת חלל שנעים לעבוד בו. בהנחה שרוב המסמכים מאוחסנים במחשב, אין צורך להקצות להם מקום מיוחד. למי שאוהב ניירות וכלי כתיבה – סלסילות מעוצבות ושידת מגירות קטנה יעשו את העבודה. ספרייה פתוחה, תתאים רק לנאמני סדר וניקיון, שאינם נוטים לאגור חפצים מיותרים, בעוד שספרייה סגורה היא ידידתם של הבלגניסטים.
תכנון נכון ימנע מראה מכוער ופלונטרים מיותרים, ויבטיח סביבת עבודה נקייה. נכון, כבר יש היום מכשירים נטולי חוטים, אבל חוטים וכבלים הם עדיין חלק מחיינו וכדאי להסתיר אותם. את הכבל של מנורת השולחן, לדוגמה, אפשר להסתיר באלגנטיות בכמה דרכים – בתוך שרוול שנצמד לאחורי השולחן, בתוך רגל השולחן או באחת המגירות. אם אין הכנה מוקדמת, אפשר להוסיף לגב השולחן מאגדי חוטים שניתן לקנות בחנויות "עשה זאת בעצמך" או באינטרנט.
ולחלק החשוב ביותר- נוחות. כשיושבים שעות על גבי שעות מול המחשב, חייבים להתחשב בגב… יציבה לא נכונה יכולה לגרום לאורך זמן לבעיות אורתופדיות חמורות, שחלקן בלתי הפיכות ממש.
לפני שמחליטים איזה כיסא יוצב בחדר, חשוב לדעת מי ישתמש בו ואם אפשר להתאימו לגובה המתאים ולגובה השולחן, כדי למנוע כאבים בגב ובמפרק היד. האם יש צורך במסעדי יד? כדאי לוודא שהם לא יפריעו לקירוב הכיסא לשולחן כדי לשבת נכון.
מי שעובד מהבית פחות משעה ביום, אולי ירצה לוותר על ההשקעה בכיסא אורתופדי יקר, ויסתפק בכיסא קיים מפינת האוכל או המטבח. אבל בהנחה שהישיבה נמשכת שעות רבות ביום, עדיף להשקיע בכיסא איכותי. מאמר זה אינו במטרה לערוך פרסומת לאף מותג, רק שישנם מספר דברים שכדאי לזכור כאשר שוקלים לרכוש: כיסא מתכוונן עם גלגלים יאפשר תנועה נוחה בין כמה משטחי עבודה, וחשוב שיהיו לו גבהים שונים. מסך המחשב צריך להיות בגובה המתאים ובשיפוע הנכון כדי למנוע כאבי צוואר וגב, ואפשר להיעזר במאחזים מיוחדים למסכים ובמתקני הרמה למחשבים ניידים.
לסיכום, הנה לנו עוד מספר טיפים סופר יעילים, לתכנון נכון של סביבת העבודה.
המפתח הוא תכנון מותאם אישית, שיאפשר לכל אחד את מלוא הנוחות וההתאמה לצרכיו.