כל היתרונות האלה מביאים את העבודה מהבית למקצוע מבוקש.
עבודה מהבית – ההשפעה של עבודה מרחוק על שוק הנדל"ן – מאמר 11
מגיפת הקורונה שינתה היבטים רבים בחיי היומיום שלנו, ואולי המשמעותי שבהם הוא הדרך בה אנו עובדים. עבודה מרחוק הפכה לנורמה עבור מיליוני עובדים ברחבי העולם – ומומחים חושבים שיכולה להיות לה השפעה משמעותית על שוק הנדל"ן.
אחת הדרכים הברורות ביותר שבהן עבודה מרחוק מעצבת מחדש ערים היא על ידי שינוי השיקולים של אנשים איפה לגור. עם הסרת המגבלות של נסיעה ומיקום המשרד, העובדים שעובדים מהבית חופשיים לבחור לגור במקומות מרוחקים יותר ממרכזי ערים וממרכזים מסחריים. זה הוביל לעלייה בביקוש לבתים בפריפריה.
בחלק מהמקומות העבודה מהבית יצרה אפקט שהשפיע על כל שוק הנדל"ן. לדוגמה, בערים בהן עובדים מרוחקים בוחרים להתיישב, הביקוש לדירות עלול לעלות על ההיצע, ולהוביל לעליית מחירים. לעומת זאת, באזורים עירוניים שבהם הביקוש יורד עקב המעבר לעבודה מרחוק, המחירים עשויים להתחיל לרדת, וליצור הזדמנויות משתלמות לקונים.
לשינוי הזה יש השפעה גם על הנדל"ן המסחרי. ככל שיותר עובדים יישארו בבית, הביקוש לשטחי משרדים צפוי לרדת, וחברות רבות כבר מצמצמות או מעריכות מחדש את צרכי הנדל"ן שלהן. זה עלול להוביל לשפע של נכסים מסחריים פנויים באזורים מסוימים.
מגמה נוספת שמתגלה עם המעבר לעבודה מהבית היא עלייתם של נוודים דיגיטליים – אנשים שעובדים מרחוק שבוחרים לנסוע ולעבוד ממקומות שונים בעולם. כך נוצר שוק חדש של דירות להשכרה לטווח קצר ולחללי מגורים משותפים, כמו גם צורך בחוזי שכירות גמישים המאפשרים לעובדים להתנייד לפי הצורך. ייתכן שנראה עלייה ב"מרכזי נוודים דיגיטליים" – ערים או שכונות הנותנות מענה לשוק הצומח הזה עם חללי עבודה משותפים, אינטרנט מהיר ושירותים נוספים.
אולם אולי ההשפעה המשמעותית ביותר של עבודה מרחוק על נדל"ן היא הפוטנציאל לעצב מחדש את הערים והמרחבים העירוניים שלנו. ללא צורך בנסיעה למשרד, עובדים חופשיים לבלות יותר זמן בקהילות המקומיות שלהם, לתמוך בעסקים מקומיים ולנצל את השירותים המקומיים. זה יכול להוביל להתמקדות מחודשת בפיתוח השכונות ולמעבר לשכונות שקל ונוח יותר ללכת בהן ברגל, לרכב על אופניים, ושמתעדפות איכות חיים על פני נוחות.
מצד שני, עבודה מרחוק עלולה גם להחריף את אי השוויון הקיים. עובדים המסוגלים לעבוד מרחוק עשויים להיות בעלי מקצוע עם הכנסה גבוהה יותר, בעוד שעובדים בתעשיות שירות או בעבודת כפיים עשויים להישאר מאחור. זה עלול להוביל לפער הולך וגדל בין ערים בהן רוב התושבים עובדים מרחוק לאלו הנשענות על תעשיות מסורתיות יותר.
אתגר פוטנציאלי נוסף הוא ההשפעה של עבודה מרחוק על הצפיפות העירונית. אם יותר עובדים יבחרו לגור מחוץ למרכזי הערים, זה עלול להוביל לירידה בצפיפות ולפיזור הומוגני יותר של התיישבות ברחבי המדינה. יכולות להיות לכך השלכות סביבתיות משמעותיות, כמו גם השפעות אפשריות על התחבורה הציבורית ועל התשתיות.
עם זאת, למרות האתגרים הללו, אין להכחיש שעבודה מרחוק כבר מעצבת מחדש את הערים שלנו ואת שוקי הנדל"ן שלנו. ככל שיותר עובדים יאמצו את הגמישות והחופש שמציעה עבודה מרחוק, סביר להניח שנראה שינויים מתמשכים בביקוש לדיור ולנדל"ן מסחרי. האם זה מוביל לעתיד עירוני טוב יותר ובר-קיימא? או פשוט מחריף את אי השוויון הקיים? נצטרך לחיות ולראות.
כאשר מעסיקים עובדים דרך משרד אז יש הרבה עלויות למעסיקים.
המעסיקים ברוב המשרות צריכים לשלם לעובדים שלהם על הרבה דברים ביומיום. כלומר, יש הרבה הוצאות שהמעסיקים מוציאים בנוסף לשכר העבודה הבסיסי של העובדים שלהם. המעסיקים בדרך כלל מחויבים לשלם על הנסיעות של העובדים שלהם לעבודה, ולפעמים אם העובד הוא בעל רכב אז משלמים לו על הדלק שהוא מוציא בכל נסיעה. בנוסף, יש מעסיקים שמשלמים על ארוחות הבוקר והצהרים של העובדים שלהם.
בנוסף, על כל ההוצאות שהמעסיקים מוציאים על העובדים שלהם יש הוצאות נוספות הקשורות למקום העבודה. כלומר, יש הרבה דברים הקשורים למשרד שממנו מתבצעת העבודה שצריכים לשלם עליהם. כגון: תשלום על השכירות של המשרד, תשלום על צריכת חשמל, תשלום על המים, תשלום על ביטחון המקום ועוד תשלומים נוספים על הוצאות המשרד.
כאשר העובד עובד דרך הבית ולא דרך המשרד, ההוצאות של המעסיקים פוחתות וזה יתרון טוב עבורם. אין הוצאות על שכירות המשרד, הוצאות חשמל ומים, הוצאות של נסיעות העובד וארוחות צהרים. ולכן, להעסיק עובד דרך הבית ולא דרך משרד זה פתרון חסכוני עבור המעסיקים.
אבל מצד שני, מבחינת אמון המעסיק בעובד, יש לא מעט חסרונות כאשר מעסיקים עובד דרך הבית. המעסיקים לעיתים קרובות לא יכולים "לתצפת" על העובד ולוודא באמת שהוא עובד ולא עושה דברים אחרים. אין להם יכולת לבדוק ולראות שהוא באמת עובד ועושה מה שצריך לעשות ומה שמצופה ממנו בזמן העבודה. כאשר המעסיקים נותנים אופציה לעובדים שלהם לעבוד דרך הבית הם צריכים לבטוח בהם ב100 אחוז שהם יעשו את העבודה שלה כמו שצריך ולא יתעסקו בדברים אחרים.
חיסרון נוסף הוא יעילות ואיכות העבודה של העובדים. כאשר העובד עובד דרך הבית יש לא מעט גורמים חיצוניים שיכולים לגרום להסחת דעת ולפגוע באיכות העבודה. למשל, כאשר יש ילדים בבית, הם יכולים לגרום לחוסר ריכוז ולהסחת דעת של העובד. לעומת זאת, אם אותו עובד היה עובד דרך המשרד, אז הנגישות של הילדים שלו לא הייתה כזאת זמינה ולכן הריכוז שלו בעבודה היה יותר טוב וזה היה יוצר תפוקה טובה ויעילה יותר.
עוד חיסרון: פתרון בעיות וקשיים הצצים בזמן העבודה. אם העובד עובד דרך הבית אז יכולים לקרות מקרים בהם העובד נתקל בבעיות ובקשיים שהוא לא יצליח לפתור אותם. בעיות שהוא לא יודע איך להתמודד איתם וקשיים שהוא לבדו לא יכול להסתדר איתם. לעומת זאת, אם היה עובד דרך המשרד אז ברוב המקרים הוא היה יכול לבקש עזרה מעובדים אחרים או מאנשים עם סמכות יותר גבוהה משלו או אפילו יכול לבקש עזרה מהמעסיקים עצמם בשביל לפתור את אותם הבעיות והקשיים.
לסיכום, זה פתרון חסכוני למעסיקים להעסיק עובד מהבית כי כך נחסכים מהם כל ההוצאות הקשורות למשרד כגון: תשלום עבור שכירות המשרד, תשלומי חשמל ומים ועוד. וכל ההוצאות הקשורות לעבודתו של העובד דרך המשרד כגון: תשלום נסיעות, תשלום עבור ארוחות צהרים המתקיימות במשרד וכ'ו
אבל לצד היתרון החסכוני יש גם לא מעט חסרונות הקשורות לביצוע העבודה מהבית. זה שהמעסיק לא נוכח ליד העובד שלו ונמצא רחוק אליו יכול להיות חיסרון גדול. העובד יכול להתבטל ולא לעבוד ולמעסיק לא יהיה מושג מזה. בנוסף, היעילות ואיכות העבודה יכולים להיפגע מזה, יש הרבה הסחות דעת כאשר עובדים דרך הבית וזה יכול לגרום לאי קשב וריכוז ולפגוע באיכות העבודה ובהספק של העבודה. וגם לעובדים יהיה יותר קשה להתמודד עם קשיים הנוצרים בזמן בעבודה. לעומת זאת, אם עובדים מהמשרד אז החסרונות האלה נחסכים.
בשנים האחרונות אנו רואים התפתחות אדירה מאוד בטכנולוגיה , והטכנולוגיה הזו הביאה עמה שינויים מאוד משמעותיים שאנחנו יכולים לראות כמעט בכל בית בישראל ובעלם , אנחנו הגענו למצב שאנחנו סובלים היום מהתמכרות לטכנולוגיה אפילו אצל ילדים קטנים , כמעט לכל ילד יש סמארטפון משלו והמכשירים נמצאים בשימוש שעות רבות ביממה וההורים מאבדים שליטה על הילדים שלהם , הטכנולוגיה היום מלווה אותנו בכל מקום ובכל זמן : בבית הספר , בבית חולים , ברכבת , באוטובוס ועוד .
כל המהפכה הגדולה הזאת היא בשל היתרונות הרבים של הטכנולוגיה : היא מאפשרת לנו גישה נוחה ומידית לכל מידע ובכל תחום . היתרונות של הטכנולוגיה המודרנית הם חשובים ביותר לחיי האדם, זה אפשר להם להפוך כל פעולה בחייהם למהירה, קלה ויעילה יותר , בסופו של דבר זה חסך לנו הרבה זמן , בעבר למשל חיינו מחפשים כל מידע בספרים , היינו צריכים ללכת לספריה ולחפש כל מידע שאנחנו רוצים ולדבר הזה היינו מקדישים הרבה זמן .
הטכנולוגיה שינתה את העולם ושינתה את התובנות שהיו לנו בעבר , היום אנחנו לא יכולים לעשות משהו בלי הטכנולוגיה , זה נמצא כמעט בכל המצבים שאנשים מבצעים מדי יום, כתוצאה מכך אנו צופים כיצד כל מה שאנו עושים מדי יום קשור למכשיר כלשהו או לפעולה הקשורה לטכנולוגיה , אנחנו יכולים לראות זה באופן מאוד ברור בתחום העבודה , התחלנו לשמוע בשנים האחרונות על המושג "עבודה מהבית " שקוראים לה גם עבודה מרחוק , זה סוג מאוד חדש של עבודה שאנחנו המצאנו בתקופת הקורונה , קצב התקדמות הטכנולוגיה משנה מהיסוד את שיטות העבודה בארגונים ובחברות בכל העולם ולא רק בישראל ואנחנו לא יכולים להתעלם מכל השינויים הנובעים מכניסת הטכנולוגיה למשאבי האנוש, ושינויים אלה צפויים לגבור באופן גדול יותר במהלך השנים הקרובות.
עולם העבודה מושפע מכמה שינויים מרכזיים ועיקריים שהתרחשו בעת האחרונה ובעיקר במונחי סביבת העבודה , סביבת העבודה משתנה באופן גדול והעובד גם משתנה ,עבודה מהבית חוללה שינויים אדירים בשוק העבודה , היום , העובד במקצועות רבים יכול לוותר על המשרד השגרתי של העבודה שלו ויכול להביא המשרד לבית שלו , לגן שלו , לאוטובוס או לרכבת .
בנוסף לכך, עבודה מהבית נתנה לעובד גם לבחור הזמן המתאים לו , עכשיו אין צורך להתעורר מוקדם ולבצע כל הפעילויות השגרתיות של הבוקר , כתוצאה מכך יש לעובד הפרש זמן משמעותי שהוא יכול לנצל לטובתו ולטובת העבודה , אם העובד ניצל הזמן שלו באופן מאוד יעיל זה עשוי להוביל אותו לצמיחה כלכלית ונפשית .השינוי הבולט הזה כלומר ניידות העובדים הביא בעקבותיו למהפכה גדולה, אם זה בשיטות העבודה והניהול , בקשר הקשר בין הארגון לעובדים, שיטות מיון וסינון עובדים, קליטת עובדים ועוד.