לארונה שהוא ממש הודיע שעובדי החברה יעברו לעבוד מהבית, וזה לבד עוד לא כל כך חידוש, ולא החלק הכל כך מענין בנוגע להכרזה הזו שלו של מה עמדת חברה ענקי ומשפיעה כל כך כמו חברת טוויטר, אלא ההמשך של אותה הודעה, ההמשך של אותה הצהרה, ששם הוא הודיע שהחלק הראשון המדבר שיוכלו העובדים להמשיך בעבודה מהבית הוא לא זמני! אחא הוא ממש הוחלט ונעשה על מנת שהוא יהיה באופן קבוע, ובקבוע הכוונה היא לא רק איזה תירוץ עלוב שיחזיק אולי כל עוד יש פה קורונה ויש פה סגרים שמכריחים פחות או יותר, את כל המעבידים ואת כל המעסיקים כביכול לתת לעובדים שלהם את האפשרות הזו, לא! הוא החליט שזה יהיה דבר שהוא יהיה קבוע גם אחרי שהמגפה תסתיים.
והנה מובא פה בהמשך כעיין מכרז או ממשק בשמו שדי התפרסם ועורר את השאל ה הזו החוצה, וי יודע מה עוד יוכל בתחום הזה או בעצם בכל תחום אחר לצאת מהדלפות כמו אלו.
והוא אומר כך לכתב שמראיין אותו "החודשים האחרונים הוכיחו שזה יכול לעבוד", כתב דורסי במכתב לעובדיו, "אם העובדים שלנו מעוניינים להמשיך לעשות זאת באופן קבוע, אנחנו נגרום לכך שזה יעבוד".
בעצם מה שהוא אומר שכל העניין הזה הוא תלוי בשתי צדדים, ממש ממש לא רק עניין של צעד חלילה אלא בעצם גם על העובדים מוטלת חובה ליישם ולבוא מההתחלה עם רצונות ונכונות לעשות דברים דומים, ובעצם להיות הם בעצמם ערוכים לכל הסצינה של עבודה מהבית, על מנת שדבר זה יהיה פרודקטיבי לאורך זמן.
וחשוב מאוד מאוד לדעת שחברת טוויטר היתה ממש כעין סוג של חלוצה בתחום הזה, ובעיקר אם משווים אותה אל מול שאר חברות ענקיות השולטות על מלא מהעולם במושג של נתחים תקשורתיים,
מכיוון שבפועל טוויטר היא היתה התאגיד הראשון שממש השתדל וממש עודד את עובדיו לעבוד מהבית, וזאת פעולה שבזמנו מתי שהיא קרתה היה לה עוד מניע חשוב ומבין מצד חברת טוויטר, שהוא בעצם על מנת להימנע מהפצה או מהדבקה בנגיף הקורונה, ומה שחברת טוויטר עשתה בשביל לבנות את המודל האישי שלה לעבודה מהבית עבורה בלבד הוא, אז ההחלטה שלה היתה שרק תפקידים שדורשים הגעה פיזית לעבודה נמשכו כרגיל. ובנוסף לכל העניין הזה גם החברה תעניק 1,000 דולר לכל עובד לצורך קניית הציוד האיש שלו שיתאים רק לו.
ניהול צוות של עובדים אל עבודה מהבית מוצלחת.
תהליך טוב נמדד בהבנה שלו אל מה הוא היה לפני כן ואיך הוא כיום, בדיוק אותו הדבר גם כן אל עבודה מהבית, חשוב ורצוי לדעת מה היה לפני הכל, והכוונה שלי במילים לפני הכל, היא בעיקר ללפני הקורונה, אנו מדברים כאן על איזור של שנת אלפיים ושמונה עשרה בערך, חשוב לדעת בשביל להבין כמה כל העולם היה פתוח או לא פתוח אל תהליך של עבודה מהבית, אז כמו הרבה דברים ישנם נתונים מחקרים והרבה מספרים בנושא הזה שנוכל ללמוד מהם מה היה, וכיצד נוכל לקבל את זה שיש למעסיקים שונים תפיסה שונה על מצב שהיה שונה בשנים שקדמו אל מגיפת הקורונה ואל כל הסגרים שבהכרח באו בעקבותיה.
מה שהתברר בנושא הזה הוא שבתקופת טרום-הקורונה למעשה המצב היה ממש שונה, ואפשר לומר מצב הפוך ולא רק שונה ממה שהוא כיום, כיוון שרק אחוזים שהם ממש אחוזים בודדים מהחברות וכל הארגונים הגדולים במשק שמן הסתם עליהם יש נתונים ורק בזכות הגודל שלהם אפשר היה לקחת מהם אמת מידה כל שהיא, שככה היא תהיה גם אמת מידה אמינה, וגם כן היא תהיה אמת מידה שהיא מייצגת, ורק אחוז קטן כזה מהחברות ממש אפשרו לעובדים לעבוד מהבית.
ובמספרים על שנת 2018 נמדד שהממוצע של כל העובדים שהם מועסקים באיחוד האירופאי שהם הוצהרו או נמדדו כעובדים בצורה חלקית מה שאנו מכנים כיום בנושא של עבודה מהבית המודל ההיברידי, או מלאה מרחוק ב-2018 התקרב ל-15 אחוזים בלבד! לא נתפס במושגים של היום, במושגים של פוסט קורונה, לעומת זאת אל כיום בעיצומה של מגפה עולמית, שכמו הרבה מקרי קיצון שיצרו הכרח, גם פה בעקבות כל הסגרים נוצר הכרח ומה שיצא זה שלא נותרה ברירה לארגונים ולחברות שכל מה שהם ניסו לעשות זה להיאבק על הישרדותם בתוך כל המצב המפחיד כלכלית והלא ברור פיננסית כחלק לא נעים ממשבר הכלכלי, לאפשר לעובדים לעבוד מרחוק.
ואף על פי שאנו מבינים ואנו גם יודעים שקרה כאן שינוי כל שהוא, בשביל שבאמת נבין עד כמה הוא גדול ומסיבי עדיף עכשו אחרי שפחות או יותר הסברנו מה היה לפני, וגם הבאנו מספרים, כעת נעבור למה שקרה אחרי ולראיה מספר המועסקים שעברו שינוי מעבודה מסורתית של עבודה במשרד רגילה אל עבודה מרחוק כתוצאה ישירה מהמגפה וכל הסגרים שאכן באו אחריה, אז באיחוד האירופאי הגיע לכ-40 אחוזים (Eurostat אפריל 2020). ולכן יש היום מצב שבראייה של פעם הוא אכן מב לא נתפס כלל כיום, בין 5 ל-6 מועסקים מתוך 10 עובדים מרחוק! זה יותר מחצי! לא ייאמן על השינוי החד, ובמסגרת של שנים קדימה אפשר בוודאות לומר שלא רק שזהו שינוי חד אלא זהו גם כן שינוי מהיר ממש! שנתיים וזה הכל!
ואיך המעבר הזה התחיל בעצם?
בשביל לדעת האם בתחילתו של השינוי הזה היתה שביעות רצון של המעסיקים נביא כעת כאן סקר שאותו יזם ואף הוביל משרד האוצר (2020) וכל מה שיוצא מהסקר הזה די ברור שמצביע על שביעות רצון שהיא ממש גבוהה מצד המעסיקים במגזר הציבורי (מעל 80 אחוזים, מספרים חזקים ובעלי מובהקות סטטיסטית די ברורה) מהמעבר לעבודה מהבית בתחילת משבר הקורונה.
ככה שבניגוד אל תהליכים אחרים ושינויים שהתחוללו בעולם שהיו צריכים ממש להיאבק בשיניים על מנת שהם אכן יקרו פה רואים די בבירור שהמצב היה שונה לגמרי ודי ברור שכל השינוי הזה התקבל בברכה מצד המעבידים,
הסיבה לזה כנראה ההכרח והאונס שהסגרים כפו על כולם
עבודה מהבית טיפים פרקטיים לעבודה יעילה
כתבתי בכתבה "עבודה מהבית משמעת עצמית" אודות החשיבות של משמעת עצמית. כאשר עובדים בבית זה הדבר הכי בסיסי שצריך כדי לעבוד בבית כי לולא משמעת עצמית אי אפשר לעבוד בבית. כאן אני רוצה לדבר על הדברים הפרקטיים בזמן העבודה בבית זאת אחרי שאנחנו יודעים על החשיבות של משמעת עצמית עכשיו נדבר כיצד להפוך את העבודה בבית לדבר טוב ושימושית ואפקטיבית שנצליח באמת לעבוד.
הדבר הראשון זה סדר. בכל דבר בחיים שעושים תמיד צריך שיהיה סדר מסוים מה ראשון מה שני וכן הלאה ככה יודעים מה אנחמו הולכים לעשות ומה סדר העדיפויות שלנו. לכן כשאנו ניגשים לעבוד בבית אנחנו צריכים שמקום העבודה יהיה מסודר נקי ככל שאפשר שתהיה לנו גישה מסודרת למקום העבודה. סדר מקום העבודה עוזר לנו מבחינה פסיכולוגית להתרכז בעבודה וגם נותן לנו רצון לגשת לעבודה ביישוב הדעת. צריך גם סדר מבחינת סדר העבודה לדעת כשאנו בבית ואנו מנהלים את עצמנו אנחנו צריכים לעשות לעצמנו סדר במחשבה מה הדבר הראשון שאנחנו נעשה בעבודה עצמה אחרי זה מה הדבר השני וכן הלאה. וכן אסור לשכוח שלעשות סדר מבחינת האכילה לחשב מתי אנחנו בין כל המטלות שלנו בעבודה אנחנו אוכלים כי לולא אוכל אנחנו לא נוכל לעבוד אז גם את זמן האכילה צריך לקחת בחשבון.