השינוי הוא לעתים קרובות קשה, אבל הוא גם יכול להיות מאוד מתגמל. לגידול במספר העובדים שעובדים מהבית תהיה השפעה, הן לטובה והן רעה, על עובדים בודדים, על הארגונים בהם הם עובדים ועל הכלכלה

הגדולה יותר. עבור החברות, המאבק יכול פשוט להיות שינוי התהליך והצבת כלי שיתוף הפעולה/תקשורת הנכונים במקום. צריך לקחת סיכון שיכול להיות שמה שעבד קודם(במשרד) אולי לא יעבוד יותר.

אם פרודוקטיביות ומוטיבציה הופכים לבעיה, למד מההצלחה של חברות אחרות בתחומים אלה. יש הרבה מקורות ואנשים שאפשר ללמוד מהם.

ארגונים מסוימים בסופו של דבר יחזירו את העובדים שלהם למשרד או לבניין. אחרים יסתגלו לדרך חדשה של עסקים עם עובדים מהבית. המגיפה נתנה לחברות רבות את ההזדמנות לבחון את האפשרות של העבודה מהבית ולגלות דרכים חדשות לעשות עסקים שעשויות להמשיך לעבוד עבורן – ועבור העובדים שלהן – גם בעתיד הרחוק.

בנוסף, אם יש מרחב עבודה מתאים בבית, העובדים עובדים בצורה פרודוקטיבית יותר כאשר הם יכולים להתמקד בעבודתם ולסיים את המשימות שלהם מבלי להפריע ולהסיח את דעתם על ידי עמיתיהם במשרד. מצד שני, היעדר תקשורת פנים אל פנים עם עמיתים לעבודה עלול להשפיע לרעה על תפוקת המעסיקים. קשה יותר לגשת לאנשים לעזרה ושיתוף פעולה בהיעדר סביבת צוות, מה שעלול להוביל לעיכובים בקבלת מידע קריטי. זה מסבך את המצב עוד יותר אם יש רמה גבוהה של תלות הדדית במשימה ועמיתים עובדים עם משימות עוקבות וצריכים לחכות זה לזה כדי להשלים את המשימות שלהם. הימצאות באותה סביבה ביתית במשך זמן רב יחסית גורם לתחושת בידוד חברתי ומקצועי וניתוק, המשפיעים לרעה על התפוקה. שיחות וידאו מדווחות על רמות גבוהות יותר של שביעות רצון וביצועים מהעבודה בהשוואה לשיחות המשתמשות בהודעות או בדואר אלקטרוני, ולכן מגדילות את הפרודוקטיביות.
מכיוון שעבודה מהבית תלויה מאוד בטכנולוגיה ובציוד טכני, גורמים טכניים יכולים להשפיע גם על הפרודוקטיביות. אם לעובדים יש גישה לטכנולוגיה המתאימה, לציוד, לכלי פרודוקטיביות ולתמיכה טכנית ולוגיסטית, הפרודוקטיביות שלהם עולה. אם יש מגבלות חשמל, הפרעה ברשת האינטרנט ומתקשים לשלוח נתוני עבודה ומידע בין העובדים, התפוקה שלהם יורדת

הסיבות האמיתיות מדוע אנשים בוחרים לעבוד מהבית

לאחר שמגיפת הקורונה שככה, רוב העובדים בחרו להמשיך לעבוד מהבית, ולא בגלל שמהבית קל להם יותר להתרכז וגם לא בגלל הנסיעות, תשכחו מזה, אנשים רוצים להמשיך לעבוד מהבית בגלל סיבות אחרות לגמרי.
רוצים לישון מתי שבא להם
כמעט שלושת רבעי מהנשאלים מדוע הם בוחרים לעבוד מהבית ציינו שהחופש לישון מתי שהם רוצים גורמת להם לבחור לעבוד מהבית. קודם כל רוב האנשים אוהבים לקום בבוקר באופן טבעי בלי שעון מעורר, הם קמים רעננים יותר ושמחים יותר. מנגד הם גם אוהבים לבחור את שעת השינה שלהם, ללכת לישון מוקדם או להיפך, להיות ער בלילה ולישון עד מאוחר בבוקר.
בנוסף, הגם שמקובל שהסייסטה זמנה אחר הצהריים, רבים מהעובדים אוהבים לנמנם דווקא בשעות הצהריים המוקדמות, אם הם יעשו את זה על הכסא במשרד יש להניח שהם יינזפו קשות או שבמקרה הטוב יסתכלו עליהם בעין עקומה.
בעבודה במשרד נהוג לנוח מפעם לפעם להפסקת קפה או לשיחה בטלה, יש אנשים שאוהבים לנוח ולדווש על אופניים או לעשות מקלחת, את זה אפשר לעשות רק בעבודה מהבית.

תכניות טלוויזיה
כן, נשמע מוזר אולם חלק גדול מהעובדים עד שבעים וחמישה אחוז מהם מכורים לכל מיני תכניות בטלוויזיה המשודרות אך ורק בשעות הבוקר. אם אילו תכניות בישול או מדע או פסיכולוגיה, תכניות שבגללן שווה להם פשוט לעבוד מהבית ולעשות מידי פעם פסק זמן לצפות בתכנית האהובה.
טענה לגיטימית יותר היא ש"בשעת העבודה אני אוהב לשמוע מוסיקה בווליום גבוה מה שמפריע לעובדים סביבי. כשאני לבד זה מתאפשר לי".

מתביישים במראה שלהם
למעלה מחמישים אחוז מהעובדים שהחלו את עבודתם בבית בגלל הקורונה לא מעוניינים לחזור ולעבוד במשרד משום שהם לא מרוצים מהמראה שלהם. או שהם עלו במשקל או שזמן רב לא השקיעו במראה החיצוני, לפעמים זו העצלנות וחוסר הזמן או הכסף לרכוש מלתחה חדשה ואפנתית. עובדים רבים מרגישים שכשהם יוצאים בבוקר לעבודה הם מתחפשים למשהו אחר כדי למצא חן בעיני עמיתיהם. נמאס להם להתחפש, נמאס להם להיות אובססיביים למראה ולמשקל, לא צריך לחייך לכולם, אפשר להשאר בבית בנחת ולעבוד ברוגע.
חיות מחמד
אחת התופעות שרווחו בזמן מגיפת הקורונה היא שאנשים נשארו לעבוד מהבית ולפיכך אימצו להם חיית מחמד. כשאדם צריך לצאת יום יום לעבודה בדרך כלל זה בלתי אפשרי בשבילו לאמץ חיית מחמד מכיון שאין מי שיטפל בה או ישמור עליה בשעות הבוקר. ההסתגרות בבית בזמן הקורונה גרמה לאנשים רבים לשקול את העניין מחדש ולאמץ חיית מחמד. חיות המחמד הן הסיבה העיקרית שעובדים בוחרים להמשיך לעבוד מהבית. מצד אחד הם רוצים לטפל בהם מצד שני הם ממש לא מעוניינים להפרד מהם.
אם השיקול הוא האם לגרום לכלב חרדת פרידה או לעזוב את העבודה, ארבעה עשר אחוז יבחרו לעזוב את העבודה ולא לגרום צער לכלב.
ילדים
ובכל זאת הסיבה העיקרית שאנשים בוחרים להמשיך ולעבוד מהבית היא הילדים. האפשרות להסיע את הילדים למקום הלימודים, היכולת להסיע אותם לחוגים ובחזרה והצורך לבלות בחיק המשפחה שעות רבות יותר וזמן איכות, כי את השנים הללו אי אפשר יהיה להחזיר אחר כך לעת זיקנה, גורמת לרוב העובדים לבחור לעבוד מהבית ולא לחזור לעבוד במשרד.
כאמור, כעשרים אחוז מהנשאלים הסיבות הללו לעבודה מהבית כל כך חשובות להם עד שהם יעדיפו להתפטר מהעבודה, לחפש עבודה אחרת עם כל הסיכון שבדבר, לתור אחר הזדמנויות אחרות גם במחיר של משכורת נמוכה יותר ובלבד שלא לחזור לעבוד במשרד.

איך מוצאים קריירה מהבית ? בטוח שהשאלה הזו עלתה בראש ללפחות איש אחד מבין 3 אנשים. אז מה בעצם קורה פה? ממתי החלה המהפכה הזו? עוד לא מזמן רוב האנשים חיפשו מקצוע לפתח בו קריירה, הרוב שאף להשתלב בתעשיות הגדולות לפרוח ולתפוס עמדות נהוליות אבל עכשיו?כנראה שהמצב השתנה יחסית. הרוב מחפש חופש, זמן עצמאות וכסף מהיר. אז מה בעצם השתנה בדרך? מה גרם למחשבה ולרצון להתשנות ומאיפה זה נובע?
אז אם נשים לב בשנים האחרונות ובמיוחד מאז פיתוח האינטרנט המהיר והשימוש וההתפתחות המהירה של המדיה החברתית נפתחנו לעולם חדש, יותר גמיש יותר קליל וידענו כמה יש לנו לראות בעולם הזה זו מבחינת בני אדם ומחשבה. מצד שני ביחד עם כול ההתפתחות הזו נולדו המון משרות חדשות שלא היו קיימות ונעלמו אחרות לצערי. אבל אנחנו נמשיך להסתכל על חצי הכוס המלאה ונבחן איזה משרות נולדו והתווספו לרשימת המקצועות ואיך אפשר למצוא משרות בתחום לשלב כל אחת מהן כעבודה מהבית
תכנות: אחד התפקידים הנחשקים ועם היצע וביקוש רב בשוק. היום אין צורך בתואר ראשון או הסבה על מנת להשתלב בתעשיית ההייטק יש מגוון מכללות וביניהם ברמה מאוד גבוהה ומציעות שעות תרגול רב ועכב כך שם הסטודנט רוכש כלים רבים שישמו אותו כתפקיד ג'וניור, רבל כמובן צריך להשקיע הרבה שעות ימים וחודשים על מנת להתחרות עם המתמודדים בעלי התארים והנסיון בתחום.
שיווק דיגיטלי: אחד התחומים הלא פחות נחשק מכתיבת קוד ובמיוחד כי גם במקרה הזה אפשר להשתלב בקלות כעבודה מהבית. כי עצם זה שמישהו למד ועוסק בשיווק דיגיטלי עם כמה שנים של נסיון הוא יכול בקלות לבנות נכסים דיגיטליים עצמאיים שישמו כרווח נוסף מהצד. ובנוסף פלוס נוסף בתחום הוא שיש מגוון משרות והתמחויות ואיך שהוא לכל אחת יש השקעה ולמידה ואופי ביצוע שונה אך בגדול מי שמקצועי באחד התחומים בקלות יכול לזרות לו התמחות או משרה אחרת למשל, משווק ומנהל קמפיינים בגוגל לא דומה למקדם אתרים בגוגל אבל אם מישהו טוב באחד מהם זה אומר שהוא שולט בהרבה דברים משותפים כמו ראיה והבנה שיווקית וזה העיקר וזה מוביל למומחיות בקופירייטינג והכתיבה שיווקית, חיפוש מילות מפתח והבנת קהל יעד ושוק ועוד הרבה.ומה שטוב בכול העסק הזה שרפשק לשלב את הכול בקורס אחד וללמוד פעם אחת ואחרי זה לבדוק למה הכי הרבה מתחברים ולהתמחות בזה.

כתיבת תוכן: לכתוב תוכן זה סוג של כשרון, אם אתם מתחברים לכתיבה ולסקור ולהעביר מידע לכתוב תוכן או משרת קופירייטינג זה בול מה שאתם מחפשים. ככול שמתפתח יותר ויותר עולם הטכנולוגיה והמסכים ככה עולה הביקוש לכותבי תוכן בחברות ההיטק שבמקרה הזה הכותב בוכן מגיע חמשכורות מאוד שמנות יחסית לממוצע בשוק בשרא התעשייה. זה תחום שאפשר להתבטא בו לסקור ולערוך ולהעביר מידע ולמרות שלפעמים זה מעצבן ונקטע לנו חבבל הרעיונוצת אבל סך הכול תפקיד נעים למי שמתחבר (דעה אישית).
ולשאלה העיקרית: איך מחפשים משרות ראשונות ?
אני לא אחזור על מידע נפוץ ברשת וחוזר על עצמו על לחפש באתרים ובקבוצות פייסבוק, אם זו עבודה ראשונה שלכן בתחום תדאגו לבלוט. תרמו לקוד פתוח אם הלכתם על קורס תוכנות למשל, תשתתפו בפרוייקטים קטנים. תשלו הודעה בלינקדאין למנהל המחלקה למשרה שאתם רוצים או ישירות משם למשאבי אנוש ותשקיעו בקורות חיים שיהיה תוכן קליל וקולע לא עם הרבה מידע לא רלונטי

Tags :
Share This :