המושג של עסקים מבוססי בית, שהופיע לראשונה ב-1978 במקום המונח הקודם "תעשיית קוטג'ים", נטבע

לראשונה על ידי מריון בהר, שערכה מחקר כדי לגלות מה עושות עקרות בית עסקיות מבתיהן בכל אזורי הארץ. העולם. ברחבי אמריקה. המהדורה הראשונה של מגזין נשים יזמיות [3] כתבה על המחקר שלה לאיסוף מידע על עובדות בית ברחבי הארץ. מספר כתבי עת וארגונים תרמו להפצת מידע הקשור למחקר. בסופו של דבר, התקבלו 40,000 מכתבים מבעליהם המעידים על בעיות שהם נתקלים בהם בעת עשיית עסקים.
הבעיות נותחו ונפתרו בשתי דרכים. בשנת 1980 נוסדה הברית הלאומית של נשות עסקים מבוססות בית כדי להילחם בבידוד הנשים שנסקרו ולהילחם בחוקים שמקשים על עבודתן.לאחר מכן, מריון בהר וונדי לזר פרסמו את "העבודה מהבית" ספר אישה: מדריך עסק ביתי, הספר הכיל מספר סיפורים על נשים שעובדות מהבית ברחבי ארצות הברית בתחומים שונים וכן מידע על הקמת עסקים ובריתות עם החוק. הספר נמכר ב-50,000 עותקים. במהלך תקופה זו כתבו מגזינים לאומיים רבים על נושאים אלה ובוועידת הבית הלבן לעסקים קטנים ב-1986, ההחלטה הבולטת ביותר הייתה ההמלצה להסיר את ההגבלות על עסקים מהבית.
מספר העסקים הביתיים ממשיך לגדול כתוצאה מהתקדמות טכנולוגית. בבריטניה, 8 מיליון אנשים מנהלים את העסק שלהם באינטרנט מהבית, לפי מחקר שנערך באפריל 2013.
עסקים רבים התחילו את דרכם בעיקר כעסקים ביתיים ובהמשך התרחבו לחברות בעלות פעילות ענק. לדוגמה :
1- חברת Apple Inc. שהוקמה על ידי סטיב ג'ובס וסטיב זינק במוסך.
2- היולט פקארד, שביתה המקורי הוא כיום מוזיאון, מוסך
3- אמזון היא הקמעונאית המקוונת שהוקמה על ידי ג'ף בזוס.
כמובן שעובדים מרוחקים נהנים מחופש גדול בבחירת העבודה שהם מבצעים ובבחירת האנשים איתם הם עובדים מבלי להיות מוגבלים לאנשים מסוימים. כמו כן, עבודה מרחוק מאפשרת לעובדים לבנות גלריה עסקית משלהם מהעבודות שביצעו בעבר.
השכר בעבודה מרחוק אולי לא יעמוד בשיטת השכר החודשית המסורתית, למשל.. אבל יש הרבה דרכים להסכים בעבודה, כמו חישוב השכר לשעה, השכר היומי או השכר עבור כל הפרויקט, וכן וכן הלאה, העניין הזה תלוי בשני הצדדים. מי שעובד מרחוק רשאי לבקש מקדמה או את כל הסכום מראש לפני תחילת העבודה.. אחרים גם מעדיפים לשלם בשלבים עד לסיום העבודות בפרויקט, ויש המבקשים את הסכום לאחר סיום העבודות. פּרוֹיֶקט. יש הנעזרים בחתימה על חוזים להבטחת זכויותיהם תוך כדי עבודה מרחוק, אך ישנם רבים שאינם מעדיפים לעבוד עם חוזים ומסתפקים בקבלת חלק מהסכום לפני סיום העבודה וחלק לאחר השלמתה

התפשטות מגיפת הקורונה יצרה שינויים רבים בשוק העבודה, ובראשם המעבר לעבודה מהבית, כאשר לחברות ומוסדות רבים התברר כי משרדיהם חסרי תועלת בתקופת הסגירה הכללית, ובהתאם לכך הם נערכו במהירות. וביעילות לעבור לעבודה מהבית. מול הצורך לשרוד מבחינה כלכלית, נפתרו כל הבעיות המעשיות, ולא היה זכר לקולות האופוזיציה שעלו בעבר, וניתנו פתרונות מיידיים לסוגיות רבות,כלפי: אבטחת מידע; מכשירי מחשוב; תקשורת בין הצוותים; הַשׁגָחָה. מה שחשוב עכשיו זה להמשיך לעבוד. שירותי הוראה ובנקאות, טיפולים רפואיים ופסיכולוגיים, פיתוח טכנולוגי, ניהול עובדים ועובדות, פעילות גופנית, כנסים והרצאות, כל הדברים הללו עשינו בהצלחה רבה מתוך הבית, ומקומות עבודה רבים אימצו את גישת העבודה. מהבית, חלקית או מלאה, כמנהג בלתי נמנע שנבע מהם – בהמשך – סגירת מוסדות חינוך וההכרח של הורים לשהות עם ילדיהם הקטנים בבית.
למרות זאת, הקשיים הרבים של חיי המשפחה זכו להתייחסות מועטה ולתגובות נאותות מהמדינה או ממקומות העבודה. בעבר נדחו מאמצים לעידוד עבודה מהבית שביקשו לסייע להורים (בעיקר לאמהות) לשלב עבודה בשכר וחיי משפחה, והם נדחו פעם אחר פעם באמתלות שונות. מאמצים אלו אפשרו להם, לכל היותר, לעבוד יום אחד בשבוע מהבית, או הגיעו למעמד של "גילה קבוע", בכך שדרשו מהעובדים להיות מוכנים תמיד להיענות לצרכי ה"משרד".
התנגדות זו פחתה בתקופת הקורונה, האם הסיבה לכך נובעת מהעובדה שהצורך לעבוד מהבית היה בעיקר של נשים, בעוד צורך זה הפך נפוץ בתקופת התפשטות הקורונה אצל נשים וגברים כאחד? האם עדיין היה בלבול בין עבודה מהבית לעבודה בבית, או אולי זה נובע מהעובדה שדווקא נשים הן שעושות את העבודה?
מטלות הבית כונו "מטלות בלתי נראות" (העבודה הבלתי מוכרת והלא בתשלום), המבוצעות בעיקר על ידי נשים, והן מעצבות, במידה רבה, את מציאות עבודתן. חלוקת העבודה הבלתי שוויונית בין אמהות לאבות היא אחד ההסדרים החברתיים שעמדו לאורך הדורות, ואשר בו מעט השתנה במהלך השנים.
סדרת מחקרים שבוצעו על ידי מרכז מוסואט לקידום מעמד האישה בוואן ליר ובמכללה האקדמית תל אביב-יפו בחנה פרקטיקות שונות של עבודה בלתי נראית (בבית ובמקום העבודה), והשלכותיהן על העבודה והמשפחה. חייהם של נשים וגברים בישראל. באתר She Knows (מרכז מידע על נשים ומגדר) ניתן למצוא מגוון עלונים העוסקים בנושא זה בישראל ובמדינות רבות נוספות, כולל מה שהיה בתקופת הקורונה.
התועלת הכלכלית שהמדינה מפיקה מפעולות בלתי נראות היא עצומה, אך היא אינה מגולמת במדדים כלכליים לאומיים (תוצר לאומי – למשל). כך המדינה מרוויחה פעמיים על חשבון הנשים: כמפעילה הגדולה בשוק הכלכלי היא משלמת לרוב לנשים פחות מגברים; מצד שני, היא לא מכירה בעבודה שנשים עושות בבית, לא סמלית, כלכלית ולא בשום צורה.
ברוכים הבאים לכל עובדי הבית החדשים. אנחנו הנשים עובדות בבית עוד מימי קדם.
אז בואו לדבר על יתרונות העבודה מהבית :
1-תקופות מנוחה נאות תורמות להגברת הייצור, ואם העובד ימשיך בעבודתו עד שעות הלילה המאוחרות, הוא יזדקק כמובן לזמן מתאים לשינה ומנוחה, והנה היתרון בעבודה מהבית, שכן זה חוסך זמן שאדם מבלה להגיע לעבודה ובכך מקבל כמות גדולה יותר של שינה.
2-בעבודה מהבית אדם לא מוצא את עצמו מוקף במנהלים שעוקבים אחריו בכל תנועה וכך מוצא את החופש לקחת את ההפסקות הדרושות לו כל עוד הוא מסיים את עבודתו ללא דיחוי.
3- החברה הסינית הגיעה בסופו של דבר למסקנה שעבודה בבית גורמת לעובדים להיות מאושרים יותר, יש פחות נושרים, והיא פרודוקטיבית יותר מאשר עמיתיהם במשרד.
4- כמובן שהתרגול לישון מוקדם ולהתעורר מוקדם טוב לבריאות ולמצב הרוח בטווח הקצר והארוך, אבל העבודה עשויה לאלץ את הבעלים להישאר בלילה לפרקי זמן ארוכים כדי לבצע את משימותיו, וכאן טמון היתרון של עבודה מהבית. עבודה מהבית

Tags :
Share This :