היתרון הגדול בתחום ההשקעות הוא שעם עשייה נכונה דרך עבודה מהבית הכוללת הקשבה לשוק באופן

יומיומי ודינאמי, התמקצעות והשקעה בשעות רבות מין היום בצפייה בנתונים במחשב, ניתן להגיע לרווח גדול מאוד ובהרבה משל עובד שכיר רגיל, בטח ובטח שיותר מממוצע השכר הארצי העומד על עשר אלף שקלים בחודש. החיסרון הגדול הוא, שכל רגע שלא מיבנה במחשב, שלא נעקוב ונבדוק את מצב השוק אנחנו עלולים להפסיד כסף וכמו שהזכייה בכסף היא גדולה, כך גם יהנה ההפסד. אנו עלולים להפסיד שליש, רבע, מחצית ואפילו את כל כמות הכסף שהצלחנו להכפיל לפני שבוע, לפני חודש, ואנו עלולים גם להפסיד סכום השווה בערכו לסכום שאותו השקענו.

הרבה אנשים עושים מספר טעויות גדולות מסכנות את עצמם, את העתיד שלהם ואת הרכוש שלהם בעת התחלת פתיחת תיק ההשקעות ועבודה מהבית בתור ניהול התיק. הטעות הראשונה היא בהשקעה רחבה מאוד של כספים שאינם מתאימים לאפיק הכלכלי שלהם, הם פותחים עיניים גדולות על הכסף, חושבים שעליהם לפתוח בסכומים גדולים בהשקעות ובמניות, מסתכנים ואינם בוחרים נכון עד כמה הכסף שלהם נזיל. טעות נוספת היא, כאשר הם אינם מתייעצים קודם לכן, אינם לומדים בצורה עקיפה ומכלילה מה שגורם להם לחשוב שהם פועלים נכון אך למעשה ההפך הוא הנכון, גם אלו המעבירים את כספם לתיקי השקעות ולא עובדים מהבית, כלומר, נותנים למישהי אחר להתעסק בכסף שלהם ולנהל אותו, אינם מתייחסים בתשומת לב רבה לכמות ולגובהן של המעלות שאותם בתי עסק גובים מהם, ובכך למעשה הם אולי מרוויחים סכום כסף מסויים ומכובד אבל, מפסידים המון ממנו על הדרך שבה בחרו להשקיע.

אבחר לסיים את המאמר עם עצה, זוהי אינה טעות החלטית להשקיע את הכסף בתחום אחד שבו מציעה הבורסה ובין מגוון מצומצם של אפשרויות. אך, מאחר והעולם הזה והבורסה מציעים כל כך הרבה אפשרויות להשקעה ומגוון כה גדול ורחב, מומלץ גם מבחינה סטטיסטית וגם על פי המדדים הישראלים והבינלאומיים, להרחיב את תיק ההשקעות שלנו שיהיה מגוון. לדוגמה, אני יכולה לנהל תיק השקעות ולעבוד עליו ממש מהבית בצורה נכונה קפדנית, שיהיה מחולק בין השקעות במספר מניות וקרנות סל.

עבודה מהבית – חיסכון וצריכה בעולם המודרני
כולנו מכירים את המושג "חסכון", בכל הקשר אשר יהיה, בין אם מדובר בחסכון כספי, חסכון בחשמל, חסכון במוצרי פלסטיק, חסכון באנרגיה, חסכון בזמן.. כולנו נתקלנו במושג בדרך זו או אחרת.
זה משום שבעולם המודרני, בו אנו חיים, מימוש המושג הזה חשוב יותר מאי פעם, וכולנו עמוק בפנים יודעים את זה. אך מעטים בלבד מאתנו מצליחים באמת ליישם את זה. כבר התרגלנו לקום בבוקר, להדליק את כל האורות, להכין את הקפה בכוס חד פעמית לדרך, להיכנס לרכב וליסוע לעבודה, ושם להיות על המחשב רוב היום, גם את הארוחת צהריים ארזנו בשקיות פלסטיק. ואז אנחנו חוזרים הביתה, צורכים עוד דלק, צורכים עוד אנרגיה, לרוב נעצור איפהשהו בדרך לקנות משהו לאכול או לשתות, ואותו סיפור חוזר בכל יום. כל פעולה שתוארה במעגל הזה, כללה מימד כלשהו של בזבוז, ברובו כספי, אך גם בזבוז משאבים שבסופו של דבר מזיקים גם לכדור הארץ עצמו. אין צורך שארחיב בדבר הנזקים שגורם השימוש המרובה בפלסטיק, אבל כאשר רוב הזמן אנחנו מחוץ לבית – מאוד קשה להימנע מן הדבר. הרי זו הדרך הכי קלה לנייד דברים. והדלק והעשן שהוא פולט שמזיקים לאטמוספירה, וכמובן הדוכנים המפתים בדרך שגורמים לנו לעצור ופעם נוספת לשלוח את ידינו לארנק על מנת לקנות דבר מה טעים ומספק. כל אלה זה סיפור חיינו, כבר התרגלנו לחיים שכאלה, חיים של צריכה ובזבוז. אך בסופו של דבר, רובנו חיים כך משום שאיננו מכירים דרך אחרת. הרי כך כולם חיים – קמים בבוקר, הולכים לעבודה, בערב אולי יוצאים עם חברים, חוזרים הביתה, נטפליקס, ולישון. זהו המעגל הנפוץ, ורוב האנשים כלל לא חושבים על האפשרות לשנות אותו.
אז אני פה לפתוח את ראשכם לעולם חדש. עולם בו 50% לפחות מכמות הצריכה שלכם תרד באופן אוטומטי, בלי שתצטרכו להתאמץ יותר מידי. פחות הוצאות על הדלק, פחות הוצאות על מזונות בדרך, ופחות בזבוז בכללי. איך זה אפשרי אתם שואלים? התשובה פשוטה מאוד. פשוט על ידי הישארות בבית.
שמעתם נכון! כיום ניתן להישאר בבית, ועדיין להרוויח כסף, תוך כדי כך שאנחנו ממעטים את ההוצאות והביזבוז למינימום! כשעובדים מהבית לא צריך רכב בכדי ליסוע לעבודה, לא עוברים ליד חנויות ודוכנים מפתים, בקיצור, לא מבזבזים. כל מה שצריך לעשות כאשר עובדים מהבית זה לקום בבוקר, להכין את הקפה בתוך כוס רב פעמית, אין צורך יותר להשתמש בחד פעמי. גם את הארוחות שלנו נאכל בכלי הבית, ואפשר לשכוח משקיות אוכל מפלסטיק ואריזות פלסטיק ועוד. ובמקום ליסוע עכשיו כחצי שעה או אף יותר לעבודה וכך לתרום לזיהום הגלובאלי, העבודה שלנו נמצאת במרחק מטרים ספורים מהמטבח – בסלון, בחדר, במטבח עצמו, בחצר, היכן שתבחרו.
כאשר אנחנו בוחרים לעבוד בבית, לא רק שאנחנו חוסכים לעצמנו זמן יקר בדרכים, אנחנו גם חוסכים במשאבי קיום רבים, וכך תורמים לשמירה על כדור הארץ בריא יותר. אם אתם ממש בקטע של חסכון, ניתן גם לחסוך בחשמל, ולעבוד בגינה. כך יש לכם אור טבעי, ואין צורך להדליק את האורות בבית, פשוט להשאיר אותם כבויים.
אכן, זו היא דרך חיים שאולי לא לכל אחד קל לאמץ. אך לאורך זמן, זה משתלם יותר ויותר. תארו לעצמכם לא לשלם מעל אלף שקלים בחודש על דלק, תארו לעצמכם כמה אתם יכולים לחסוך מההוצאות השוטפות שהיציאה מהבית מאליה גורמת? בחישוב מהיר, כוס קפה אחת ביום מקפטריה של תחנת הרכבת, בחמשת ימי עבודה בשבוע, למשך חודש שלם, זה יוצא 340 שקלים בחודש רק על קפה. ונניח, שעת עבודה שלכם כשכירים שווה כ-40 ש"ח לשעה. לוקח לכם שעה להגיע לעבודה ושעה לחזור ממנה, זה כבר 80 שקלים שהתבזבזו, אותם אתם יכולים להרוויח מעבודה בבית, משום שכל עניין ההגעה והחזרה מהעבודה יורד. רק מהנתונים האלה של דלק, קפה, וזמן נסיעה, מדובר בכ-1420 שקלים בחודש. תארו לעצמכם.
אז אם גם אתם מעוניינים יותר לשמור על הסביבה והעולם שלנו, והחיים שתיארתי פה נראו לכם, מציעה לכם לבדוק את עולם העבודה מהבית, ואולי גם אתם בסוף תצאו מורווחים.

אימהות רבות מוצאות עצמן מול הקונפליקט הנפוץ והידוע, איך הן משלבות בין חיי המשפחה לקריירה והכנסה. מצד אחד יש את הצורך להישאר עם הילדים בבית, לטפל בהם לדאוג להם ולגדלם, אך מן הצד השני, קיים הצורך לפרנס. לא כולן יכולות להסתמך על משכורתו של השותף בלבד, ולא לכולן יש מפרנס נוסף להסתמך עליו כלל. אותו הדבר בנוגע לאבות כמובן. זהו קונפליקט ההורות הקלאסי והנפוץ.עקב צרכים אלו, חלומו של כל הורה הוא היכולת להרוויח כסף בלי לגזול מזמנו כהורה. אז איך עושים זאת בעולם בו המרוץ לקריירה, כסף ומעמד הוא הטופיק הבוער ביותר? בעולם כה תחרותי וחומרי?
אז מסתבר שקיים פתרון לבעיות הללו. כיום יש אפשרויות להורים שרוצים להישאר עם ילדיהם בבית, אך עם זאת לקיים הכנסה מספקת. יותר לא צריך ללכת למשרד, או לעבוד שעות מרובות ושוחקות שמונעות מכם לראות את ילדכם במהלך היום, ואז בחזרה הביתה להיות עייפים מכדי להקדיש את הזמן שהייתם רוצים להקדיש לילדים.
כיום אפשר לעבוד מהבית.
עקב הקורונה, נפתחו אופציות מרובות למשרות עבודה מהבית. עקב היעילות והאפקטיביות שמשרות אלה עוררו, התחילו משרות נוספות מעין אלה להיפתח, וכעת שוק העבודות מהבית קיים לציבור הרחב גם בימים שהקורונה כבר אינה בשלטון, והורים רבים כבר קופצים על ההזדמנות הזו להגשמת חלומם, שלפני כן היה נראה בלתי ניתן להשגה כלל.
כיום כ-30% אחוז מהשכירים ו60% מהעצמאים עובדים מהבית, ורבים מהם מביעים את סיפוקם והצלחתם בפלטפורמה זו. כמעט 50% מהעובדים מהבית מדווחים על כך שהם מצליחים לעבוד מהבית באותה רמת יעילות שהיו עובדים בה מהמשרדים מחוץ לבית.
קיימים כיום גם מערכי עבודה היברידיים, המשלבים בין העבודה מהבית לעבודה במשרדי החברה, כאשר ההרכב הקלאסי זה יומיים בשבוע להגיע למשרדים, שאר הימים העבודה תתבצע מהבית.
השילוב הזה בין עבודה מהבית לעבודה מחוץ לבית, הוכיחה את עצמה כמשתלמת עבור שכירים רבים בכלל, ועבור הורים מפרנסים בפרט. מצד אחד הם זוכים לבלות זמן רב יותר עם ילדיהם בבית, לדאוג להם, לראות אותם, ולשלב אותם ביומם, ומצד שני – הם מקבלים את ההפסקה שהורים רבים זקוקים לה אחרי הכל מהילדים. הרי כולנו יודעים איך זה בסופו של דבר להיות כל היום עם הילדים, ולעבוד מהבית כשצריך לדאוג להם. מצד אחד – מאפשר להיות הורים ולנכוח, לא צריך בייביסיטר, ושעות העבודה מסודרות לפי הצרכים של ההורים, אך מצד שני – מתיש וקשוח. לכן יומיים בשבוע בהם ההורים מחוייבים להגיע לעבודה פיזית מאפשר את האיזון הדרוש בין עבודה למשפחה, למי שצריך גם הפוגה מהבית והילדים מידי פעם, אך עדיין מבקש להיות איתם יותר.
כמובן, שהשיקול 'האם בכלל אצליח לקיים חיי עבודה מהבית כהורה?' קיים גם הוא. אז כן, מדובר בשילוב שאינו קל כלל וכלל. הילדים רואים שאתם בבית, וכל היום עסוקים בדרישות, בקשות, יש רעש, צריך לבשל להם, אי אפשר לגמרי להיות 100% בעבודה כל שעות היום כשעובדים מהבית. זה כמובן במידה והילדים נמצאים בבית במהלך היום, כאשר הילדים במסגרות החיים נהיים הרבה יותר קלים. אך עם הקושי, בסקרים שנערכו בקרב הורים שבחרו בעבודה מהבית, הובעה שביעות רצון מהסידור, למרות הקשיים.
כי בסופו של דבר, הסיבה שבחרו את העבודה מהבית היתה היכולת לדאוג להם יותר. נכון, מדובר בעבודה קשה, אך מתגמלת. היתרון עבור הילדים הוא מדהים. הם זוכים לראות את הוריהם במהלך היום, לקבל את החום והאהבה שלהם, ולא רק לחוות הורים שנמצאים בבית רק שעות מעטות וגם אז עייפים. להבדל הזה יש שינויים רבים לטווח הארוך לפי מחקרי פסיכולוגיה התפתחותית רבים שנערכו בשנים האחרונות. ככל שהילדים מבלים זמן רב יותר עם הוריהם הם מפתחים בסיס בטוח יותר בביתם, מה שמאפשר להם לפתח יכולות חברתיות ותקשורתיות טובות יותר, יותר ריכוז בלימודים, הם מפתחים אמפתיה והכלה, וכמובן שלא לדבר על הקשר עם הוריהם שזוכה להיבנות עקב כך. וההורים מצידם, זוכים לא לוותר על פרנסתם תוך כדי כך.
העבודה מהבית מאפשרת מציאות שלא היתה ידועה קודם, ומומלצת בהחלט עבור כל הורה שרוצה להקדיש זמן רב יותר לילדיו, ולהכניס בו זמנית. עבודה מהבית

Tags :
Share This :