הבעיה היא באמת הציפיות במקום העבודה, ונראה שהציפיות במקום העבודה השתנו, וההנחה היא שעדיין לא ממש נקבעו חוקי היסוד.

בהיעדר חוקי יסוד, חלק מהעובדים עשויים לראות את ההתפתחות של יום העבודה/יום המחלה המשולב כחיובית; אם יש לך מחלה קלה, אתה יכול לטפל קצת יותר בעצמך בבית, ועדיין להשלים את העבודה הדרושה. זה אומר שאתה לא מאכזב אף אחד, ויש פחות סיכוי שתהיה עבודה בלתי ניתנת לניהול שמחכה עם חזרתך לבריאות.
אבל ישנן סיבות מרובות מדוע אולי עדיף לקחת הפסקה נכונה כדי להחלים מהמחלה. נתונים הראו זמן רב שעבודה בעוד חולה מובילה לביצועים גרועים יותר בעבודה. מחקרים גם מצביעים על קשר בין אי-נטילת ימי מחלה לבין סיכון מוגבר לדיכאון, בעוד שמחקר משנת 2022 הראה שעבודה מבית חולים גרמה לעובדים להרגיש אשמים יותר מאשר אם הם רק היו לוקחים את יום המחלה. בנוסף, עבודה מרחוק תוך תחושת מחלה בינונית – גרועה מספיק כדי לגרום לאנשים להישאר בבית .
כל אדם יהיה שונה מבחינת אופן הטיפול במחלה, מה שמחליש את האחד יכול להיות ניתנת לניהול עבור מישהו אחר. לראות עמיתים עובדים כשהם חולים עלול ללחוץ על אחרים לעשות את אותו הדבר.
כמו בהיבטים רבים של עבודה מאז המגיפה, גם המעסיקים וגם העובדים עדיין מנווטים את השינויים הללו; ייתכן שיחלוף זמן עד ששיטות העבודה המומלצות בימי מחלה בעבודה מרחוק יוטמעו.
אני חושב שהדבר הכי חשוב שאתה יכול לעשות כאדם הוא להבין מה עובד בשבילך – ולעבוד בסביבה שתומכת בשגשוג שלך. לכן, אם לעבוד גם כשאתה רק קצת חולה, מרגיש לך כמו לשגשג – לך על זה.

מהו מצור ? לפי פירושו המילוני הינו לחַץ, צָרָה, מְצוּקָה .
זהו לא איום , אלא מציאות חיינו . המדינה שגדלה ממלחמה למלחמה , מדינה שבכל רגע נתון נמצאת באיום ביטחוני ומדיני . לאורך השנים כל שניסינו לחזור לשקט שעוד לפני הקמתה הייתה ביחסים נהדרים עם שכניה מבית. לאחר עליתו של ״המופתי״ או בשמו מוחמד אמין אל-חוסייני שידוע גם בשם חאג׳ אמין.
אותה אידיאולוגיה ששוללת את זכותה של המדינה היהודית להתקיים. האנטישמיות שלו הייתה מוכרת בהתנגדותו הגורפת לציונות , בין האחראים לפרעות על היישוב היהודי בארץ וכמו כן גם במדינות ערב.
החברה הישראלית סוערת נוכח איומים רבים בין היתר חרם , דה- לגיטימציה ואיומיים פיזיים על מדינת ישראל .
מדינת ישראל השכילה לפתח לאורך 70 שנות קיומה עוצמות צבאיות, כלכליות ומדיניות מרשימות, הפכה ל"עובדה קיימת" וזכתה להכרה דה־פקטו של חלק ניכר משכנותיה. עם זאת, גם כיום — על אף הישגיה המרשימים — היא ממשיכה להתמודד עם אתגרים ביטחוניים שכוללים אויבים הקוראים ואף חותרים להשמדתה. מפיתוח לפיתוח, ממבצע למבצע, מחיסול לחיסול ומתוכנית תקיפה מדהימה לאחרת, שעודכנה מיד אחרי שנשפכו המיליארדים על קודמתה. וכך זה נמשך ויימשך עד שיסתבר, כך אני מקווה, שכל זה היה תעתוע אחד גדול. כמו ארץ ישראל השלמה והמובטחת, כמו שסיני מכשול אסטרטגי, גוש קטיף תמצית הציונות, דרום לבנון "רצועת ביטחון", וכמובן לא נפסיק עד שנחסל את אש"ף, חמאס, הג'יהאד ואת טרור היחידים, הסכינים, האבנים והבקת“בים. תחושת האיום טבועה עמוק בקרב החברה הישראלית. מתח ביטחוני וחרדה לביטחון האישי והלאומי היו למאפיינים קבועים בחייה של החברה בישראל. האיומים על מדינת ישראל, ובהתאם לכך האתגרים שהמדינה נדרשת להתמודד איתם, עברו שינויים במשך השנים וקיבלו דגשים שונים. במקביל עמדו במרכז סדר היום הציבורי בישראל סוגיות חברתיות. גם העיסוק בסוגיות ביטחוניות התמקד בחלק ניכר מהתקופה בהיבטים פנימיים, הנוגעים לפעילות צה"ל ופחות לאיומים החיצוניים־ביטחוניים. חלק מרכזי בשיח תפסה מערכת היחסים בין צה"ל לחברה הישראלית. בין הסוגיות שנמצאו על סדר היום היו השתלבותם של חיילים דתיים וחרדים בצה"ל, שירות נשים ובפרט שירות של לוחמות והשתלבותן במערך הקרבי, וכן מקרי הטרדה מינית. מחקרים מראים כי המחלוקות הפנימיות מתלקחות באופן מיוחד כשהאיומים החיצוניים שוככים. בעיתות רגיעה הציבור מייחס חשיבות רבה יותר גם להיבטים כלכליים־חברתיים. ראה שהציבור הישראלי שמר על השקפה חיובית, במיוחד בשנים האחרונות, ביחס להערכת מצב המדינה מנקודת מבט של ביטחון לאומי . באופן עקבי ולאורך שנים, הן במצבי שגרה והן במצבי משבר, רוב הציבור חש כי ישראל תוכל להתמודד בהצלחה עם האיומים החיצוניים־ביטחוניים, אם כי נמצאו שינויים בין סוגי האתגרים: 1. יכולת ההתמודדות של ישראל עם מלחמה בו־זמנית בזירה הצפונית ובזירת עזה. 2. יכולת ההתמודדות של ישראל עם פיגועי טרור קשים ורצופים. מדיניות ההרתעה של ישראל בהקשר לנשק בלתי קונבנציונאלי הוכיחה את עצמה שכן ישראל מעולם לא הותקפה בנשק בלתי קונבנציונלי. מלחמת המפרץ מהווה דוגמה בולטת להצלחה זו כיוון שסדאם חוסיין שלא הורתע מלשגר 39 טילי אל – חוסיין עם ראשי נפץ קונבנציונליים לעבר ישראל, נרתע מלעשות שימוש בראשי חץ כימיים שעמדו לרשותו, בשל חששו מהיכולת הגרעינית שייחס לישראל. יחד עם זאת, היכולת הגרעינית שמיחסות מדינות ערב לישראל לא תרמה להרתעה מפני עימותים קונבנציונליים ואף מלחמות קונבנציונליות.החל משנות החמישים גיבשה ישראל תפיסה לפיה עליה לפעול בכול האמצעים העומדים לרשותה על מנת למנוע ולסכל התפתחות איום בנשק בלתי קונבנציונלי על עצם קיומה. ההתמודדות הראשונה בסוגיה זו הייתה מול ניסיונותיה
של מצרים לפתח טילים בליסטיים ונשק בלתי קונבנציונלי בסיוע מדענים גרמניים.במהלך שני העשורים האחרונים פעלה ישראל, על מנת למנוע השגת יכולת צבאית גרעינית ע"י מדינות עוינות אשר עלולות היו להתפתח לאיום קיומי עבור ישראל.

עבודה מהבית בעידן פוסט קורונה:
הכל תירוצים
בזמן הקורונה, כשהטילו השלטונות ברחבי העולם סגרים, רוב מקומות העבודה, למעט כאלו שהוגדרו כחיוניים למשק, נאלצו לעצור הכל, ולסגור את שערי המשרדים. החשש מפני הדבקה בנגיף, גבר על שיקולים כלכליים רבים, חוסר הידיעה גרם להיסטריה והפאניקה להגביר את הקיצוניות שבצעדי המניעה, מה גם שבמדינות מסוימים פתיחת העסקים היתה לא חוקית, וגררה קנסות. עסקים רבים נגררו לחובות והפסדים גדולים, חלקן נאלצו ממש להגיע לידי פשיטת רגל, כאשר לא השכילו להתאים את עצמם לתנאי המשק של העולם החדש, שבו גלי הנגיף הכתיבו את צורת החיים. וכך ניסו עסקים רבים למצוא פתרונות מחוץ לקופסא, פתרונות שיאפשרו להם להחזיק את הראש מעל למים למרות השינויים הגלובליים. ואז גילו מקומות עבודה רבים את הקונספט של עבודה מהבית. בצורה כזו ניתן היה לשמור על מרחק חברתי ולמנוע הדבקה, ובד בבד להמשיך ולהפעיל את העסק ככל שניתן. אט אט שככו גלי הקורונה האחרונים, ואז החלו העסקים לנסות ולהחזיר את העובדים לצורת עבודה סטנדרטית, במשרדים הרשמיים של החברה. אלא שבשלב זה קרה דבר מפתיע: העובדים התאהבו בצורת העבודה מהבית, ורבים מהם התקשו עד מאוד לחזור לעבודה, ולהפסיק את צורת העבודה מהבית.
הוכחה מעניינת לכך, ניתן לראות בידיעה הבאה שפורסמה לאחרונה:
זינוק במספר החיפושים באינטרנט של סיבות איך להבריז מהעבודה
ככל שגוברות ההנחיות לחזור לעבודה במשרד, עלה במהלך השנתיים האחרונות מספר החיפושים בגוגל אחר סיבות אפשריות להיעדרות מהעבודה, והגיע ל-2 מיליון ב-2022
עובדים בארה"ב מחפשים תירוצים באינטרנט להיעדר מהעבודה ככל שהמנהלים קוראים להם לחזור למשרד, כך לפי דיווח באתר ביזנס אינסיידר. המספר הכולל של חיפושים אחרי סיבות סבירות לא להגיע לעבודה עלה בשנתיים האחרונות והגיע ל-2 מיליון בשנת 2022. לשם השוואה, בשנת 2018 המספר עמד על קצת יותר מ-300 אלף חיפושים.
בין תוצאות החיפוש המובילות: מחלה, מצבי חירום משפחתיים או ביתיים, תור לרופא ותקלות ברכב.
אז אם אתם מזדהים עם האמור לעיל, וגם אתם חשים כי העבודה מהמשרד קשה לכם, מסתבר שאתם לא לבד…. אתם חלק ממליוני אנשים שמרגישים על בשרם את הקושי שבעבודה פרונטלית, חלקם מרגישים שבויים בידיו של הבוס שמכתיב להם את כל סדר היום שלהם, ופשוט נמאס להם מכך.
אלא שהבשורה הטובה היא, שכיום יותר ויותר עסקים מבינים את היתרונות שבהעסקת עובדים מהבית, ולכן מציעים את האופציה הזו באופן רשמי, מלכתחילה.
יותר ויותר מעסיקים מבינים ומפנימים את התועלות הרבות שהם יכולים להפיק מכך, כמו: חיסכון בכח אדם, חיסכון במשאבים- צריך לשכור פחות מבנים, ולשלם פחות על הוצאות אחזקה- ניקיון, שמירה, ארנונה, ועוד… יש צורך לשלם לעובדים פחות בגין הוצאות נסיעות וכו'. יש עובדים שאוהבים לעבוד מהבית, ולכן הם הרבה יותר מרוצים מהסדר זה, מה שגורם להם לעבוד ביעילות רבה יותר, כמו כן, צורת העבודה הזו מאפשרת לעסק להתנהל בגמישות יחסית, כאשר שעות העבודה גמישות יותר וניתן לתת מענה ללקוחות בפריסת שעות רחבה יותר, ועוד ועוד. וכך ניתן לראות עוד ועוד עסקים המצטרפים לבשורה, חלקם באופן מלא- של עבודה מלאה מהבית, וחלקם באופן היברידי- של מספר ימים בשבוע מהבית והשאר מהמשרד.
את המגוון הרחב של עבודות מהבית ניתן לראות באתרי דרושים שונים, שמציעים יותר ויותר אופציות כאלו. עבודה מהבית מתאימה בעיקר לסטודנטים, אמהות לילדים, חיילים משוחררים, וגם גמלאים שלאחר פרישה מעבודתם, רוצים לפתוח בקריירה חדשה ופחות מחייבת.
מבין העבודות המוצעות, ניתן למנות: אנשי שיווק ומכירות- טלפוניים ואינטרנטיים, נציגי שירות לקוחות, מגייסים, מנהלי משרד, עבודות מזכירות, קלדנות, תמלול ותרגום, מפתחים ואנשי תכנות, ואפילו עורכי דין!

עולם העבודה עובר שינויים דרמטיים במבחינת שרידות ומעבר בין תחומים שונים במהלך חיי קריירה.
בעוד שבעבר היה מקובל לרכוש הכשרה וידע בתחום מסויים ובדרך כלל לנהל קריירה באותו תחום במשך שנים רבות עד מועד הפרישה הרי שמודל הקריירה העדכני הוא מעבר בין משרות ואפילו בין תחומי עיסוק ועניין.
תנאי סף של לימודים לתואר ראשון או תואר שני כבר לא רלוונטי בתחומי עיסוק רבים ועדכניים וכך יכולים למצוא עצמם אנשים שרכשו השכלה ותואר בתחום ספציפי כגון משפטים או ראיית חשבון ולאחר מספר שנים מחליטים שדי להם והם מחפשים תחום עיסוק שונה לחלוטין כגון שיווק ומכירות ,הוראה או הדרכה ועוד ועוד.
מודל העבודה ההיברידי שתכליתו חלוקת העבודה בין עבודה מהבית לעבודה מהמשרד תורם גם הוא לגמישות שקיימת בתחומים רבים וכך הופכים עובדים רבים לבעלי מספר תחומי עיסוק כאשר העבודה מתפצלת למספר קריירות במקביל ,חלקן כשכיר וחלקן עצמאי וכך הם מוצאים את עצמם מנהלים לוח זמנים גמיש ודינמי.
צעירים רבים כיום מחליטים באמצע החיים שדי להם ,הספיק ונמאס גם אם הם עובדים במגזר ההייטק התובעני בדרך כלל מבחינת אינטנסיביות העבודה, הלחץ לעמוד במשימות בקבועי זמן מאתגרים והצורך להיות זמין לעיתים 24/7 כדי לתת מענה לצרכים משתנים ועכשווים. עבודה מהבית

Tags :
Share This :