בעבר אנשים היו עובדים כמות שעות נוראיות ובלתי נסבלות! מדובר פה על טיפה מעבר ל15-17 שעות ביום ולרוב לא הייתה להם הפסקה משמעותית או שזמן ההפסקה היה מתקזז הכיסים שלהם ,בימיינו אנו עדיין

עובדים שעות ארוכות אך במקסימום של שתים עשרה שעות לפי החוק אלה במקרים חריגים או הסכם עם תנאים מוגנים לפי החוק בין העובד והמעסיק ולפעמים גם שמני ההפסקות לא כל כך מספק או שהמעסיק משחק בזמן ההפסקה שלנו וזה אכן מעייף! ומאוד מתיש עד כך שחלק מאיתנו פשוט מגיעים הביתה שבורים ומתים רק לישון בלי לאכול בלי כלום רק רוצים לישון! אז שאלתי אלכם הינה: האם הלכתם לעבודה איי פעם והייתם עייפים ממש או רציתם לעזוב הכל מהידיים ולישון באמצע? לא יודעת מה איתכם חברה אבל היו לי ימים שפשוט רציתי לישון איזה חצי שעה באמצע משמרת עד כדי כך שלא היה אכפת לי מהכעס שירד והצעקות שיפלו עלי מהמנהל או ראש המשמרת! וזה לא תמיד אפשרי תלוי בסוג העבודה שלכם ,אך איך ומה הייתם מרגישים וחושבים אם זה היה אמת וניתן לישון באמצע משמרת?
אם הייתם רוצים דבר כזה "תמונה בזמן עבודה" הייתי ממליצה או ללחוץ על המנהל ולדרוש זאת! או לעבור ליפן! ביפן קיים זמן מאוחד לכל העובדים בדרך כלל עבודות של משרדים אבל יש בודדים פה ושם שגם משתמשים במוסג של "תמונה בזמן עבודה" ואכן זה אמת!!! ומעל כך הזמן שבו העובדים ישנים הינו זמן המשלום עבורו מתעם החברה או המעסיק ויש לו כל כך הרבה השפעות חיוביות על העובדים מה שזה אומר שזה משפיע לטובה על התוצר ואופן וקצב העבודה!! ואסביר למה.
קיימות שתי סיבות קטנים אך משמעותם מאוד כבדה! דבר ראשון הינו שאדם שאינו מקבל מספיק שינה חד משמעית הוא לא יתפקד כמו שצריך מה שיפגע באיכות התוצר לא משנה מהות העבודה מפני שלפי הרפואה המתקדמת הוכח שאדם שאינו ישן מעל 18 שעות ,הוא נמצא ודומה לאותו מצב של אדם שיכור ומומלץ לו לא לנהוג ,הייתם מוכנים להעסיק מישהו שיכור? לא חושבת. דבר שיני הוא שרפואת יפן החדשנית ביצעה מאמר שבו הייתה בדיקה על רמת המקצועניות על אותם עובדים ,בפעם הראשונה העובדים קיבלו שמונה שעות שינה לפני תחילת משמרת ובאמצע המשמרת קיבלו זמן תנומה של בערך חצי שעה ובפעם השנייה העובדים קיבלו אותם שעות שינה לפני המשמרת אך עבדו ברצף מבלי זמן התנומה ,כתוצאה האווירה שהייתה אחרי הבדיקה הראשונה הייתה מאוד מרימה ולעובדים הייתה רמת מוטיבציה מוגברת עד כדי כך ששבעים אחוז מהעובדים סיימו את עבודתם בשישים אחוז מהזמן שסופק! ובבדיקה השנייה העובדים קיבלו בדיוק את אותה כמות ורמת קושי של עבודה אך היו ישנוניים ,חלקם מדוכה ומיואש ומעל כך בערך 50-60 אחוז מן העובדים לא סיים את עבודתו בזמן ונאלץ להישאר אחרי שעות העבודה למען להשלים ולהגיש את אותה כמות העבודה שמשום מה בפעם קודמת סיים בזמן ,פשוט לא קיבל זמן תנומה ,מצד אחד העובדים לא באמת רוצים להישאר שעות עבודה נוספות זה מעייף מידי ומעסיקים לא באחרך רוצים לשלם לשעות עבודה נוספת לכמות עבודה שהיה אפשרי לסיים בפחות מהזמן שסופק בנוסף לכך כשאנשים יוצאים מהעבודה שלהם במצב רווח טוב זה מקל ועוזר להם במהלך היום ובשינה בלילה לאלה שסובלים מבעיות שינה.
אז מה דעתכם? לפי דעתי זה עלול לשנות את צורת המחשבה ב360 מעלה ,האם הייתם רוצים את שיטת העבודה הזו? נקווה שבעתיד נצביע לזה.

עבודה מהבית הפכה למגמה נפוצה בכוח העבודה המודרני, שכן התקדמות הטכנולוגיה והתקשורת הקלה על חיבור מרחוק עם עמיתים ולקוחות. מגמה זו גדלה במהירות בשנים האחרונות, במיוחד כתוצאה ממגיפת COVID-19, אשר אילצה עסקים רבים לאמץ מדיניות עבודה מרחוק.
הרעיון עצמו של עבודה מהבית, או עבודה מרחוק, קיים כבר עשרות שנים, אך רק בהופעת הטכנולוגיה הפכה אותה לאופציה מעשית עבור חברות רבות. עם היכולת לתקשר ולשתף פעולה מרחוק, יותר ויותר עסקים מאפשרים לעובדים שלהם לעבוד מהנוחות של ביתם. לשינוי הזה בתרבות העבודה יש גם את היתרונות וגם את החסרונות שלו, אבל בסך הכל, הייתה לו השפעה חיובית הן על העובדים והן על החברות בהן הם עובדים.

אחד היתרונות המשמעותיים ביותר בעבודה מהבית הוא העלייה בפריון. מחקרים הראו שעובדים שעובדים מהבית הם פרודוקטיביים יותר מאלה שעובדים במשרד מסורתי. הסיבה לכך היא שהם מסוגלים לבטל הסחות דעת וליצור סביבת עבודה נוחה ומותאמת יותר. בנוסף, הם מסוגלים ליצור לוחות זמנים משלהם, מה שמאפשר להם לעבוד בשעות היעילות ביותר שלהם.

יתרון נוסף בעבודה מהבית הוא הגמישות שהיא מספקת. עם יכולת עבודה מכל מקום, העובדים מסוגלים לדאוג לאחריות וסידורים אישיים במהלך היום, מה שמפחית את הצורך בחופשה. הדבר מועיל במיוחד להורים, המסוגלים להיות מעורבים יותר בחיי ילדיהם, ולאנשים עם מוגבלויות או מחלות כרוניות, שעלולים להתקשות בעבודה בסביבה משרדית מסורתית.

לעבודה מהבית יש גם השפעה חיובית על הסביבה. על ידי ביטול הצורך בנסיעות יומיות, עבודה מרחוק מפחיתה את כמות הפליטות הנגרמות ממכוניות ותחבורה ציבורית. זה יכול להוביל לירידה בזיהום האוויר ולהפחתת גזי החממה. בנוסף, עבודה מהבית יכולה להוביל להפחתה בצריכת האנרגיה, שכן הצורך בחימום, קירור ותאורה בבנייני משרדים גדולים מתבטל.

עם זאת, לעבודה מהבית יש גם חסרונות. אחד החששות העיקריים הוא היעדר אינטראקציה חברתית. כאשר עובדים מהבית, עובדים לרוב מבודדים מעמיתיהם, מה שעלול להוביל לתחושות של בדידות ובידוד. זה יכול להשפיע לרעה על בריאות הנפש והרווחה. בנוסף, עבודה מהבית עלולה לטשטש את הגבול בין העבודה לחיים האישיים, מה שעלול להוביל לשחיקה וללחץ.

דאגה נוספת היא חוסר המבנה והמשמעת. ללא הגבולות הפיזיים של משרד, יכול להיות לעובדים קשה להפריד בין העבודה לפנאי, מה שעלול להוביל לסחבת וחוסר מוטיבציה. בנוסף, ללא פיקוח של מנהל או ממונה, זה יכול להיות קל לעובדים להשתחרר ולא להיות אחראים על עבודתם.

לסיכום, לעבודה מהבית יש יתרונות רבים, כולל הגברת הפרודוקטיביות, גמישות וקיימות סביבתית. עם זאת, יש לה גם חסרונות, כמו היעדר אינטראקציה חברתית, טשטוש של העבודה והחיים האישיים, חוסר מבנה ומשמעת. חברות צריכות לשקול ליישם גישה היברידית, שבה לעובדים יש אפשרות לעבוד מהבית או להיכנס למשרד, בהתאם לצרכים ולהעדפות שלהם. כך העובדים יכולים ליהנות מהטוב משני העולמות, וחברות יכולות לקצור את היתרונות של כוח עבודה פרודוקטיבי, מעורב ומרוצה יותר.

אבטחת סייבר בעבודה מהבית
עם התפרצות הקורונה עבודה מהבית הפכה לנורמה עבור עסקים רבים. המעבר לעבודה מרחוק הגביר את הסיכון לפריצת מחשבים. הנה כמה סיבות לכך

חוסר בקרות אבטחה: ייתכן שאמצעי האבטחה הקיימים במשרד פיזי לא יהיו בסביבה ביתית, מה שמקל על האקרים לקבל גישה למידע רגיש

תוכנה מיושנת: ייתכן שהעובדים משתמשים בתוכנות או מערכות הפעלה מיושנות בבית, אשר עשויות להיות להן נקודות תורפה שיכולות להיות מנוצלות על ידי האקרים

רשתות וויי פיי לא מאובטחות מגביר את הסיכון לפריצה, מכיוון שניתן ליירט את החיבור בקלות

הונאות דיוג: עובדים מרוחקים פגיעים יותר להונאות דיוג, מכיוון שהם עשויים להיות בעלי סיכוי גבוה יותר ללחוץ על קישורים או להוריד קבצים מצורפים ממקורות לא מוכרים

מכשירים לא מאובטחים: ייתכן שלמכשירים המשמשים בבית אין אמצעי אבטחה מתאימים, כגון תוכנת אנטי-וירוס או חומות אש, מה שמקל על האקרים לקבל גישה למידע רגיש, עבודה מהבית

Tags :
Share This :